• Compromís per Paterna exigeix recuperar el programa Ulises i posar dotació pressupostària per a la prevenció i les polítiques d’igualtat

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “hui el PP ha fet demagògia, però a més de la roïna, al voltant del tema de la violència masclista. Han presentat una moció incomprensible, incoherent després de de totes les retallades que ells mateixos han fet en serveis socials i després de llevar-se competències. I damunt, sense cap tipus d’escrúpols, ens acusen de no voler votar a favor d’una proposta que ni ells mateixos es creuen i que és un intent vergonyós de rentada de cara del PP amb la violència masclista”.

Segons Juanma Ramón, “el text que el PP ha dut al ple, aprofitant la commemoració del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, té greus mancances des del punt de vista conceptual, matissos al llenguatge que utilitzen a l’exposició de motius. Són aspectes que es podrien haver parlat en una Junta de Portaveus, d’eixes que ja no convoca l’alcalde perquè ell mateix diu que no vol saber res de ‘políticos denunciadores’. Sent una moció institucional i general, amb voluntat, es podria haver intentat arribar a algun acord de consens. Però Agustí fuig del consens i aplica la manu militari”.

“És més, en l’àmbit local, amb totes les retallades que està fent el PP a Paterna, ara què estan proposant? Si ells mateixos estan llevant-se competències que diuen impròpies. Què van a fer? Promoure campanyes? Educació? Sensibilització? Són competències pròpies o impròpies? I per no dir de la nova llei del PP que vol desmantellar moltíssimes competències locals, ara van i ací a Paterna l’equip de govern del PP ix amb allò de “Los Ayuntamientos, como la administración más cercana a la ciudadanía”. Ara volen vendre municipalisme? Compromís per ahí no passa”.

Per a Juanma Ramón “aquesta moció mostra un cinisme del tot incoherent i insultant, quan tot allò que el PP proposa a Paterna no planteja cap dotació pressupostària municipal. I ja de nota és que el PP parle de campanyes de sensibilització quan van i lleven, sense més, el “projecte Ulises” de concienciació des de l’educació dels menors, deixant-lo a mitges”.

“Que quede clar que Compromís no ha votat en contra, ens hem abstés. I evidentment rebutgem la violència contra les dones. Però no volem ser cómplices de la retafila de consignes generals i bones intencions que el PP posa, intentant quedar molt bé de cara a la galeria i, des del seu cinisme, fugint de compromisos amb accions i inversions al pressupost”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ,