• Tots els partits consensuen la moció proposada per Compromís contra els indults en els casos de condemnes per corrupció
LEVANTE-EMV (19 desembre 2013)
LEVANTE-EMV (19 desembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha afirmat que “el PP hui només ha fet gala de cordialitat democràtica en el moment de donar-nos la raó i aprovar-nos la moció contra l’indult per condemnes de corrupció. Això significa que des de Paterna el PP local ha votat a favor de la reprovació contra els seus 45 diputats que el 15 de novembre signaren un document per demanar l’indult per a l’alcalde de Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, condemnat a tres anys de presó i set d’inhabilitació, per un delicte de prevaricació i falsedat en document públic, en l’adjudicació d’un contracte per al servei de recollida de fem”.

“És la primera vegada que Lorenzo Agustí no traspassa la línia roja marcada pel seu president Alberto Fabra, no sabem si com a gest de complicitat o com a mostra del seu rebuig a qualsevol comportament que siga contrari a llei. Un gest que ara és prou significatiu donada la seua actual situació judicial com a imputat per un pressumpte delicte de prevaricació administrativa. El que ha quedat clar hui amb la postura de l’alcalde és que, en cas que isca condemnat, mai demanarà l’indult”.

Segons el regidor Ramón, “a les Corts Valencianes la tercera força política és la de la corrupció. Entre els diputats i diputades del PP i aquells que estan al Grup Mixt imputats per la justícia per casos de corrupció en sumen nou: Orange Market, Gürtel, Brugal, Cooperació, etc., evidencien que el govern valencià ha estat sotmés al saqueig de diputats sense principis que han expol.liat la institució. És una autèntica burla que el PP a les Corts demane solidaritat amb qui ha utilitzat els fons públics per afavorir interessos particulars conscientment. I també ho és que done suport a una petició d’indult. Però hui el PP de Paterna ha donat la raó a Compromís, evidenciant els bàndols al si del seu partit: els que recolzen als corruptes i els que no”.

“La política ha de ser una tasca exemplificant i exemplificadora. Per això tot aquell que haja estat condemnat per algun delicte en relació a la pràctica política no sols ha de ser incapacitat per exercercir-la, sino que també ha de complir amb la justícia de forma íntegra, sense indults, ni cap altre avantatge llevat dels que estiguen estrictament contemplats en l’ordenament jurídic”, ha explicat Ramón.

LAS PROVINCIAS (19 desembre 2013)
LAS PROVINCIAS (19 desembre 2013)

Paterna a la ‘Ruta Estellés’

D’altra banda, “cofirmem que Paterna és el primer poble de l’Horta en adherir-se a la ‘Ruta Estellés’ de l’Ajuntament de Burjassot. Amb el consens de tots els grups, la nostra proposta perquè el poble forme part d’aquest itinerari cultural serà una realitat. Una iniciativa que evidencia el caràcter constructiu de Compromís com a oposició, en un ple que ha acabat amb les nostres dos propostes aprovades, malgrat les afirmacions de l’alcalde sobre la nostra tasca. A més estar en la ‘Ruta Estellés’ també significarà posar a Paterna en el mapa turístic i cultural de la comarca i, a més a més, fomentar i promocionar el comerç local entre les persones que vinguen a fer la ‘Ruta Estellés”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL PUNT, LA VEU PV,