• Compromís per Paterna exigeix al PP que explique què ha fet per a millorar el cobrament de l’IBI pendent d’anys anteriors

 

LEVANTE-EMV (18 desembre 2013)
LEVANTE-EMV (18 desembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcalde ha d’aclarir als paterners i paterneres com els quedarà el rebut de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) o contribució urbana per al proper any, després de parlar i prometre una rebaixa del 12%. És un dret de la ciutadania poder saber quant baixarà la contribució a Paterna el 2014”.

Segons Ramón, “des de Compromís, vist el coeficient d’actualització dels valors cadastrals que s’ha previst a l’esborrany de la Llei de Pressupostos de l’Estat, ja hem demanat oficialment informació per a saber com es repercutirà la baixada del 20% dels valors cadastrals en el valor net del rebut de la contribució en 2014”.

“L’equip de govern del PP parla d’una rebaixa del 12%, però en cap moment ha explicat el tipus municipal que caldrà modificar per a complir amb la dita rebaixa promesa per Lorenzo Agustí. La ciutadania, i l’oposició també, té dret a saber quin serà el percentatge de reducció del valor net del rebut d’IBI de 2014 respecte dels rebuts de 2013. Però de moment ningú del PP ha dit esta boca és meua”.

D’altra banda, “el pressupost de 2014 que el PP s’autoaprovarà demà al ple contempla una reducció dels ingressos per la recaptació de l’IBI a canvi de retallades en serveis públics. Encara mantenen la incògnita de com es repercutirà als veïns eixa reducció d’ingressos, i com es repercutirà el 20% de la rebaixa cadastral. Una informació que el PP té confiscada a hores d’ara i que si pretén aprovar, haurà de dur-la demà fora de l’ordre del dia del ple”.

“A més a més, exigim que l’equip de govern explique si han fet tasques d’algun tipus per tal de millorar el cobrament dels drets reconeguts en concepte de contribució d’anys anteriors. És a dir, volem saber per quin capítol va la recaptació municipal en quant als rebuts pendents d’IBI de la legislatura anterior i d’aquesta. Uns ingressos que de tindre-los farien innecessàries les retallades”.

“La sensació és que al voltant de l’IBI està estenent-se una cortina de fum que amaga l’incompliment de moltes promeses que l’alcalde ha fet només amb un objectiu clar: tindre un as a la mànega per si, en un moment donat, necessita amagar el caos de la seua gestió econòmica i disfressar-la amb una rebaixa fíctícia als impostos municipals. Des de Compromís anem a seguir l’evolució de la contribució municipal, la seua pressumpta rebaixa i què passa amb els diners pendents de cobrar i que ni s’han contemplat al pressupost de 2014”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA AHORA, LA VEU PV, EL PUNT, NAP I COL,