• La coalició critica que l’equip de govern del PP continue en la tramitació de la Zona Franca desoïnt les nostres advertències

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, lamenta que “malgrat el requeriment que varem fer ahir a l’alcalde, per a que paralitzara la tramitació de l’expedient de creació del Consorci Zona Franca, la Junta de Govern Local ha aprovat hui una nova modificació del conveni que tindrien que signar amb l’INVIED (organisme depenent del Ministeri de Defensa) per a tindre disposició dels terrenys on s’ubica el megaprojecte urbanístic”.

“Després d’aquest acord, des de la coalició considerem que els membres de la Junta de Govern han comés una temeritat legal al continuar amb la tramitació d’un expedient que té com a objectiu final la creació del Consorci Zona Franca, I més després que ahir li ferem saber oficialment que ja no podrá constituir-lo,  segons la nova Llei estatal de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local”.

“Amb aquest últim acord, Lorenzo Agustí fa un intent a la desesperada per obtindre els terrenys que li reclama insistentment el Ministeri d’Hisenda per a autoritzar la Zona Franca. Amb un document, aportat per l’alcalde, sense que conste ni data, ni signatura, ni cap registre oficial de com ha arribat a l’Ajuntament, ni cap comunicació oficial ni capçalera que identifique que el document prové del Ministeri de defensa o de l’INVIED”.

“Agustí continua en la seua agonia, de manera caótica i improvisada, i només “ironitza” sense aceptar que legalment ja no podrá participar directa ni indirectament en la Zona Franca, ni constituir cap Consorci per a posar en marxa el megaprojecte, tal i com s’ho va autoaprovar en octubre pel Ple de l’Ajuntament. Tot per què l’Ajuntament de Paterna, intervingut per l’Estat, té un Pla d’Ajust que l’inhabilita per a crear nous organismos, entitats, societats, fundacions o consorcis”.

Per a Juanma Ramón, “la disposició legal que ara prohibeix la creació o participació de l’Ajuntament en Consorcis, ja estaba inclosa a l’avantprojecte de llei a febrer de 2013, aquell que han emprat per justificar les retallades en serveis municipals, per la qual cosa no es tracta de cap modificació d’útima hora, per lo que l’alcalde ja hauria d’haver tingut en compte aquest risc en la tramitació de l’expedient de creació del Consorci i les despeses realitzades fins ara en la seua promoció i tramitació”, apunta Juanma Ramón.

“Es responsabilitat nostra advertir a l’equip de govern abans que cometa cap il·legalitat, o abans que continue prenent acords o gastant diners públics en un projecte de Consorci que des del 30 de desembre de 2013 la llei de Rajoy no li permet constituir. Ara li demanem a l’alcalde que siga responsable i admeta que no podrá crear ni participar en cap Consorci amb el Ministeri d’Hisenda. Mentres tant, des de Compromís per Paterna elevarem el requeriment de suspensió del Consorci als Ministeris implicats”, conclou Juanma Ramón

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV,