• La ‘fastuosa’ quantitat de 46,6 euros al dia per persona és de la partida més important que gestionarà Serveis Socials a l’Ajuntament
  • L’alcaldessa sustituta, Elena Martínez, incomplix la llei al no realitzar els Plans Familiars d’Inclusió i Inserció

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “la tinent d’alcalde de Garantia Social, Elena Martínez, es limita a repartir la ‘fastuosa’ xifra de 46,6 euros al mes per persona. Uns diners que no solucionen per a res els greus casos d’exclusió social que tenim al municipi. Així que més que pans, rossegons”.

Per a Juanma Ramón, “seguint els arguments cristians que tant li agraden a la bancada popular, en aquest ajuntament hi ha molt de peix i poca canya de peixcar, amb la qual cosa els problemes socials s’agreugen mentre el PP només posa ‘parxes’”.

LAS PROVINCIAS (21 gener 2014)
LAS PROVINCIAS (21 gener 2014)

“Per tot això, Compromís presentarà una moció al ple de gener perquè el consistori es comprometa tot 2014 i 2015 a seguir finançant amb el pressupost ordinari tots els serveis socials que ara estan amenaçats, fins l’efectiva transferència de competències a la Generalitat. I més quan el pressupost aprovat per a 2014 té un superàvit previst de 5 milions d’euros”.

Segons explica el regidor Juanma Ramón, la regidora Elena Martínez “està incomplint la llei 9/2007, en concret allò que diu al seu article 6, ja que no s’estan realitzant els Plans Familiars d’Inclusió, ni els individualitzats, que es referixen al Pla Familiar d’Inserció. Precisament en el dit article es parla d’això com “el conjunt de mesures proposades per l’equip social de l’entitat local, la finalitat de la qual és aconseguir la inserció social i/o laboral i que haurà de complir-se pels destinataris de la renda garantida de ciutadania. I Martínez no ha encetat cap acció en aquest sentit”.

Pel que fa al Pla d’Inserció Laboral, “el mateix article 6 parla d’ell dient que “serà elaborat per les comissions mixtes que, creades a l’efecte, estaran integrades per representants dels serveis socials i d’ocupació corresponents. Un Pla, el d’Inserció Laboral, que serà d’obligat compliment per als beneficiaris als quals afecte, una vegada establit per les esmentades comissions mixtes. I més del ‘modus operandi’ del PP: el Pla ni està ni se li espera”.

Per tot això, “esperem que la nostra proposta tinga el recolzament del PP i de l’oposició. En cas contrari, el Partido Popular continuarà donant l’esquena a la ciutadania de Paterna més vulnerable”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV,