• El portaveu Juanma Ramón considera que s’han d’aclarir les afirmacions errònies que ha fet l’acusació particular

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “donades les afirmacions errònies de l’acusació particular, fetes hui en premsa, i després de la declaració de l’empresari Juan Roig al voltant de les donacions en B al PP de Madrid, cal aclarir la coincidència entre l’obtenció de llicències per al supermercat i l’autoria de les donacions denunciades.”

L’edifici del supermercat de Juan Roig està situat al PAI RIO, en una parcel·la on havia estat anteriorment l’antiga fàbrica de galetes SIRO, al costat d’on es va fer la troballa de la Vila Romana de Paterna. Un sector urbanístic sobre el qual Compromís per Paterna va demanar, i es va obrir, una comissió d’investigació. I sobre el qual la Fiscalia Provincial va constatar l’existència d’un aprofitament urbanístic en excés a favor del promotor, a partir del qual es calculà l’edificabilitat de sòl terciari on s’ubica actualment el supermercat.

“Per això, i donat que Compromís ha arreplegat nombrosa documentació referent a l’actuació urbanística del PAI RIO, ens posem a disposició del jutge per tal de facilitar-li la documentació que siga necessària, relacionada amb la construcció del supermercat de la cadena del senyor Roig al nostre municipi i la fàbrica del seu proveïdor SIRO al polígon l’Andana. Pensem que si el jutge Ruz està investigant la coincidència temporal entre donacions i llicències, és la nostra obligació traslladar-li la documentació que puga ajudar-li”.

“Les donacions investigades coincidixen temporalment amb dos fets: la instal·lació de la fàbrica del grup SIRO al polígon de l’Andana i l’obtenció de la llicència del nou supermercat per part de la constructora Proyectos Paterna, qui li la traspassa a Juan Roig per a la seua nova tenda de Mercadona construida dins del sector RIO. Un fet que va ser denunciat per un particular al jutge Ruz, qui hui ha fet declarar com a testimoni a Roig per tal d’aclarir les donacions que estan dins de la peça de les empreses que han finançat la contabilitat B del PP en Madrid”.

“Des de Compromís considerem que existeixen moltes incògnites dins del procediment urbanístic del sector RIO que el Ministeri Fiscal Provincial no va resoldre. Un assumpte sobre el qual Compromís ha insistit i sobre el qual anem a continuar investigant”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, LA VEU PV, PATERNA AHORA, EL PUNT, PATERNA BIZ,