• La formació demana la dimissió de Marisa Ferre i revel·la que Agustí preveu en 2014 una retallada del 80% del pressupost per a aquesta àrea, mentre que al 2013 només han gastat un 9% de la consignació inicial

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “el PP si hi ha alguna cosa que sap fer és posar en marxa la seua màquina mediàtica. I el dia del ple de gener ho demostrà amb la votació en la moció contra la Llei Gallardón sobre l’avortament. Però mentre el PP fa el numero mediàtic amb el vot contra el ministre Gallardón, tira l’habitual cortina de fum i amaga que les polítiques sobre la dona a Paterna tenen una dotació pressupostària sota mínims”.

Juanma Ramón explica que “aquesta àrea és una de les menyspreades pressupostàriament per l’equip de govern del PP i la regidora titular, Marisa Ferre, tampoc demostra que això li lleve la són. Les xifres no enganyen i l’evolució del pressupost en aquesta àrea ha tingut daltabaixos sorprenents des de l’inici d’aquesta legislatura del PP”.

Així, en 2011 la partida de Poltíques d’Igualtat-Dona tenia 126.191, 62 euros, per a passar en 2012 a 67.709,33 euros. Però en 2013 la despesa va pujar a 86.800 euros, per a tindre una fortíssima davallada en la previssió de 2014, ja que han deixat la partida en 17.900 euros, un 80% menys dels diners que destinaren a la mateixa àrea l’any passat. “I mentre a gener part del PP votà contra la llei de Gallardón, un mes abans tot el PP va votar a favor d’un pressupost amb una dràstica retallada en les polítiques d’Igualtat”.

“Aquesta actuació de cara a la galeria es confirma quan la suposada pujada del pressupost de 2012 a 2013 es queda en foc d’encenalls. Al 2013 el pressupost per a aquesta àrea era de 86.800 euros. A 30 de gener de 2013, se li retallen 21.000 euros, al mes d’abril, per decretasso, se li fa una nova retallada de 32.000. I en juny, també per decreto, se li lleven 6.500 euros més. En resum, de tindre 86.800 euros, en juny la partida per a la Dona ja tenia una retallada del 70% d’allò que havíen pressupostat inicialment. Xifres que desmunten la presumpta pujada de 2012 a 2013”.

“I més greus encara són les dades d’execució del pressupost de 2013, presentades pel PP al ple de gener, ja que de la irrisòria quantitat de 27.300 euros finals pressupostats, només es gastaren 7.741,53 euros”.

“Des de Compromís considerem que la política de fer actuacions cara a la galeria, com la del ple de gener i la votació en contra de Gallardón, es contradiuen amb la política de no inversions en polítiques d’igualtat. Li recordem a la regidora Marisa Ferre que el programa Ulises, de prevenció de la violència de gènere des de l’escola, es va suprimir perquè li llevaren el pressupost. I això només és un exemple”.

“I lligat amb el programa Ulises, també ens sembla kafkià que la mateixa regidora presente una moció contra la violència de gènere, sense dotació pressupostària, i que encara ens diga a Compromís que només ens agrada fer demogògia, només perquè li insistim que fer mocions i no tindre diners per a dur-les a terme és com si res. Pràctica que, d’altra banda, és habitual en el PP. Tot un seguit d’actuacions caòtiques que ens fan demanar-li a Ferre la seua dimissió com a regidora de l’àrea de la dona”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA AL DÍA,