• La formació denúncia que els pagaments fets en 2013 han superat un 45% la previsió inicial feta pel PP

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “obrir la cartera municipal i soltar a ‘tocateja’ 621.604,74 euros, ha suposat dictar la sentència de mort per a la supervivència dels serveis socials al nostre municipi. Una situació que és conseqüència de la reforma constitucional duta a terme pel PSOE en l’època Zapatero i assumida, a ulls tancats, pel PP de Rajoy en arribar a la Moncloa”.

“L’alcalde no dubta en aplicar el seu cinisme quan es tracta de parlar de despeses municipals que ofeguen la inversió en partides com la dels serveis socials. I el pitjor de tot és que la quantitat pagada finalment en 2013 pels interessos de demora, els 621.604,74 euros, és un 45% superior a la previsió inicial feta pel PP quan enllestiren el pressupost de 2013. Segons el seu càlcul inicial, havíen d’haver pagat 429.679,02 euros en concepte d’aquestos interessos”.

Segons Ramón, “els més de 620.000 euros pagats en 2013 són, en la seua majoria, el resultat de sentències relacionades amb expropiacions. Procesos judicials que ara van resolent-se i que deixen les arques municipals tremolant-se. Però, a més, hi ha també una part dels interessos de demora que són conseqüència de no pagar les factures a temps i que, evidentment, han tingut una repercussió econòmica de despesa per al consistori. Resultat, una vegada més, del caos, descontrol i mala gestió de l’equip de govern que lidera Lorenzo Agustí”.

“Els casos més cridaners dins dels interessos que hem pagat són els 29.241 euros que reclamava la Direcció General del Tresor per una subvenció que donaren al consistori, que no es va gastar i que es va tornar íntegra. O els 105.000 euros d’interessos de l’empresa que feia el programa de gestió informàtica en la recaptació d’impostos municipals. Mostra que no pagar en temps i forma, per culpa del caos en que viu instal·lat Agustí, repercutix en els diners públics i, de retruc, en la retallada de serveis socials ”.

“Precisament, el més greu de tot és que l’import dels interessos de demora de 2013 és molt semblant al de les ajudes socials individualitzades, que és de 635.000 euros. I si el PP haguera fet els deures com toca, i sabera en què consistix fer una bona gestió municipal, ara podríem parlar de duplicar eixa xifra i destinar-la a programes de reinserció sociolaboral, molt necessaris per a pal·liar la situació d’emergència social que hi ha al municipi”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV,