Després de l’anunci del PP, que filtrava a la premsa el “resultat positiu” de 16.5 milions d’euros a les arques municipals, hui finalment hem tingut accés a la documentació on suporta l’equip de govern el seu triomfalisme. Es tracta de la liquidació del pressupost de 2013, filtrada a la premsa el dimarts, quan encara hui està pendent d’aprovació per la Junta de Govern Local. “Altra vergonyosa mostra de l’obscurantisme del PP, que juga amb els mitjans de comunicació, filtrant dades abans que l’oposició puga tindre accés als expedients”

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, després de les consultes efectuades hui denuncia “l’alcalde oculta la información real, fent una interpretació parcial i interessada de l’informe de l’interventor municipal, donat que, obvia advertències i afirmacions de l’habilitat nacional que desunflen el triompfalisme expressat en premsa per l’equip de govern”.

En aquest sentit l’interventor afirma que “si considerem la recaptació efectiva en lloc dels ingressos liquidats, no estaríem davant uns resultats tan positius com els que estem comentant, sino tot el contrari”. Es a dir, el PP trau pit parlant d’ingressos que encara no ha cobrat. I encara més greu, els ingressos pendents de cobrament han alcançat la xifra de 12.9 milions d’euros al 2013, 4.7 milions més que al 2012. En total, Lorenzo Agustí fruit de la desidia i la incompetència del PP ja acumula, de pressupostos anteriors, rebuts sense cobrar per valor de 25 milions d’euros, així que ningú té garanties que cobrem allò que el PP diu que va a cobrar.

A més, tot i les afirmacions de l’alcalde sobre la tresoreria positiva, “s’obvia deliberatament que encara tenim deutes als que hem de fer front, com els 8,9 milions d’euros pendents de pagament, 3.7 milions només del 2013. Clar i tampoc es mencionen els quatre exercicis del PP amb tresoreria negativa, ni que amb Agustí d’alcalde arribarem fins a 13 milions negatius al 2011, orige del problema que ara intenta solventar” explica Juanma Ramón.

 La coalició denuncia les mentides i les preses del PP per tapar el seu forat econòmic a costa del patiment de la ciutadania

Per a Juanma Ramón,”Assistim incréduls com el PP es posa la medalla d’haver sanejat els comptes municipals, quan simplement està tapant, amb el patiment dels veïns, el forat que ell mateix ha creat. Obliden que als dos últims anys han pujat l’IBI un 20%, han creat noves taxes, han tancat Escoles d’Adults, han llevat el servei d’ambulància 24h i han acomiadat personal de l’ajuntament. Tot per dir ara que li sobren 16.5 milions d’euros, a mi em faria vergonya”

“Davant la situació d’angoixa que están passant moltes famílies paterneres, les contínues pujades d’impostos, la situació d’emergència que estem patint com a conseqüència de les retallades en politiques socials, davant tota aquesta situació, traure pit, i vacilar publicament dient que ens han sobrat 16,5 milions d’euros, es d’una inhumanitat i insolidaritat indigna de qualsevol governant”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV,