La coalició insisteix en el compliment de les seues propostes per a millorar la recollida selectiva i poder rebaixar la TAMER

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha visitat les instal·lacions de tractament de residus de l’Entitat Metropolitana. La comitiva de Compromís ha pogut comprovar “in situ” la nova planta d’Hornillos, antiga FERVASA, i Manises on es tracten tots els residus urbans de l’àrea metropolitana de València.Visita Compromis_EMTRE

 

Durant la visita hem observat tot el procés que segueixen els nostres residus, des de l’entrada en camions a l’eixida en forma de compost. “Aquest procés es poc eficient, vist que encara tenim prop d’un 60% de rebuig, es a dir, envasos, plàstics, papers o cartons que no es depositen als contenidors de recollida selectiva i que acaben en estes instal·lacions per a després omplir l’abocador”

“Pràcticament el 70% del procés es dedica a separar del fem tot allò que no és orgànic, destinant grans esforços tècnics i econòmics per a separar plàstics, papers i vidres de la part orgánica del nostre fem. Aquest esforç és necessari donada la inexistència de polítiques municipals per millorar la recollida selectiva, i  en aquest cas també en Paterna som un bon exemple”.

Per canviar esta tendencia, Compromís per Paterna va conseguir que l’Ajuntament aprovara l’el·laboració d’una ordenança municipal i un Pla Local de Residus, ferramentes que permetrien millorar la recollida selectiva de residus i, per tant, abaratir els costos posteriors de tractament. Tot amb l’objectiu de minimitzar l’impacte ambiental dels nostres residus, permetent a més recalcular a la baixa la maleïda TAMER que paguem al rebut de l’aigua” explica Juanma Ramón.

Per a Juanma Ramón, hem demostrat que tenim alternatives a la gestió de residus del PP, també caracteritzada per la ineficiència i el malbaratament. En aquest cas, i ‘per a mes inri’ aprovades per l’Ajuntament i sense dur-les a terme, altra  demostració de la desidia i falta de voluntat, marca de la casa d’Agustí”.

“Aquestes propostes han d’estar dormint en algún calaix. Agustí demostra que no te cap interés en acometre aquestes actuacions, que amb una infima inversió permetria obtindre beneficis econòmics a curt termini per a revertir-los després al veïnat recalculant les taxes. Malauradament encara tenim un alcalde que s’ocupa més de gastar-se els nostres diners en promocionar els seus megaprojectes”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV,