27 FEBRER 2014: HUI 38 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA SAHRAUI

  • Hui es complixen 38 anys de la proclamació de la República Sahraui, una efemèride que commemora el seu dret inalienable a la llibertat, l’exercici de la seua sobirania i la integritat del seu territori nacional, basant-se en l’exercici de la seua lliure voluntat popular.

La proclamació de la República Àrab Sahraui Democràtica va ser el 27 de febrer de 1976, un dia després que la bandera espanyola marxara del Sàhara Occidental i España posara fi a la seua presència colonial de quasi un segle. En eixe moment es va constituir l’Estat sahrauí, sent reconegut per nombrosos països que donaren la benvinguda a un nou Estat, amb una forta base democràtica. En l’actualitat son més de 80 països, dels cinc continents, que reconeixen de ple dret a la República Sahraui.

38 anys després cal recordar que la responsabilitat de l’Estat espanyol continua vigent i que no terminarà fins que el poble sahraui puga decidir lliurement el seu futur en un referèndum lliure i just.

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *