JUANMA RAMÓN: “ACONSEGUIM POSAR-LI LES PILES AL PP PER A PARALITZAR LA INJUSTÍCIA TRIBUTÀRIA CONTRA ELS DESNONATS”

  • Compromís arranca la promesa de l’alcalde i la regidora Martínez per a trobar solucions que eviten el pagament de la plusvàlua als afectats

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, manifesta que “al ple de febrer hem demostrat que es pot treballar des de l’oposició fent accions en positiu i que redunden en el benefici de la ciutadania. Així hem arrancat el compromís de l’equip de govern del PP per a buscar una ferramenta que evite, als afectats pels desnonaments, pagar l’impost de la plusvàlua que recauda el consistori”.

Segons Ramón, “els afectats per un desnonament, a més de quedar-se sense vivenda, han de patir també l’angoixa de veure’s en la circumstància d’haver de pagar la plusvàlua. Una situació que ens sembla absurda perquè una persona a la qual el banc li lleva la seua casa, evidentment no pot pagar la hipoteca ni molt menys una plusvàlua”.

“Malgrat haver-nos demanat la retirada de la nostra moció, i que nosaltres no ho hem fet, l’alcalde i la regidora de l’àrea, Elena Martínez, s’han compromés dur al proper ple la ferramenta legal que puga fer possible la proposta de Compromís. Considerem que aquest és el full de ruta a seguir en quant a prendre mesures socials que puguen pal·liar les situacions difícils que viu la gent de Paterna cada dia, entre ells els afectats per situacions de desnonaments”.

El regidor explica que “al ple de juliol de 2013 es va aprovar per unanimitat una moció referent a l’adopció d’una linia d’ajudes per al pagament de les plusvàlues als afectats per execucions hipotecàries, habilitant una partida pressupostària a l’efecte. Però en Compromís vàrem consultar als responsables dels departaments municipals afectats (Gestió municipal i Intervenció), informant-nos que no hi havia cap expedient municipal creat per a la creació de dites ajudes en compliment de dit acord. Per tant, en tot aquest temps, no s’ha fet cap gestió per part de l’equip de govern, des de la presa de l’acord, per a estudiar i el·laborar com s’ha de reglamentar la línia d’ajudes aprovades”.

“I a això s’afegeix que al pressupost municipal de 2014 hem comprovat que no existeix cap partida pressupostària que permeta donar les ajudes aprovades, ni s’ha fet cap gestió per part del govern municipal per a estudiar la “disponibilitat pressupostària” per incloure-la. En canvi al mateix pressupost sí que hi ha previst un superàvit d’uns cinc milions d’euros. Per la qual cosa existeix disponibilitat pressupostària per a dur-les a terme”.

“L’Ajuntament de Paterna, per coherència amb el que es va acordar en juliol, i vista la situació en que es troben les familíes que pateixen els procesos d’execució hipotecària de la seua vivenda única i habitual, ara ha de tindre com a prioritat posar en marxa les polítiques públiques encaminades a donar una especial atenció a aquestes famílies”.

“L’equip de govern del PP no pot continuar obligant als afectats per un desnonament a suportar un impost de dificil assumpció, donades les seues circunstàncies, i que a més suposa un cas flagrant d’injustícia tributària, perquè els donataris i executats resulten obligats a la liquidació de l’impost, a pesar d’haver perdut la seua vivenda i no haver experimentat cap increment de valor al seu patrimoni. Des de Compromís lluitem per a que des de la justícia tributària siga el banc que es queda amb la vivenda qui pague l’impost”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV,

Arxivat en: Economia i Ocupació, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *