JUANMA RAMÓN: “ENTRAR A QÜESTIONAR EL PROJECTE DE BYPASS ÉS PERDRE LA BATALLA”

  • Compromís retira la moció del no al bypass a l’espera d’arreplegar la sensibilitat veïnal

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “el nostre grup es manté contundent en la seua postura contra l’ampliació del bypass al seu pas per Paterna. Considerem que entrar a qüestionar el projecte, com vol fer el PP, és perdre la batalla directament. Li hem demanat a l’alcalde i al seu equip que mantinguen la contundència i la coherència que mostraren en 2009, quan tots es varen fer la foto en l’escenari de la protesta veïnal. Però malauradament dubtem que ara mantinguen la seua oposició de fa cinc anys, perquè han de retre ‘pleitesia’ al seu president Mariano Rajoy”.

“Compromís, que sempre hem defensat la participació ciutadana i comptar amb el parer de la ciutadania per a prendre decisions, hem decidit retirar la moció a l’espera de conéixer la seua sensibilitat sobre la dita ampliació. Sabem que a la Canyada continua havent una forta oposició veïnal a aquest projecte, però el PP encara no ha mantingut reunions amb altres associacions, ni tan sols amb FAVEPA”.

“Insistim que retirar la moció no significa que canviem de postura. Només és donar un poc més de temps, però mantenim la nostra oposició frontal a un projecte que és una barbaritat mediambiental i que de moment compta amb l’oposició dels industrials de la Font del Gerro. Esperarem a que es mantinguen les reunions amb més col·lectius veïnals i d’altres entitats. Però el termini que li donem al PP s’acaba al proper ple, on tornarem a presentar de nou la moció”.

“Donar suport a la nostra proposta és convidar a tots els partits que estan representats a l’hemicicle a visualitzar el futur del poble que volen, que valoren si cal tindre una infraestructura d’aquest calibre, ara que és quan menys trànsit hi ha. Una obra que suposaria fer una despesa de 288 milions d’euros, diners que es podrien destinar a polítiques socials tan urgents en l’actual conjuntura”.

“No volem una ampliació del bypass a Paterna. És més, des de Compromís no compartim el model de transport que s’afavorix amb aquesta infraestructura, un model que augmenta la contaminació atmosfèrica per les emissions de CO2 i pel soroll. Més quan apostem pel corredor mediterrani per al transport de mercaderies, alternativa per la qual també aposta Europa i la resta del món”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV,

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *