JUANMA RAMÓN: “VOLEM QUE ADOLFO SUÁREZ SUBSTITUISCA AL MINISTRE FRANQUISTA VICENTE MORTES”

  • La coalició arranca a Agustí l’acord de fer una consulta als veïns per decidir el canvi de nom de l’avinguda

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que “davant la proposta feta hui per l’alcalde, per boca d’UPyD, per a posar el nom d’un carrer a Adolfo Suárez, sense determinar ni on ni quan, el nostre grup ha fet una esmena per a proposar que el nom de l’expresident substituisca al del ministre franquista, Vicente Mortes Alfonso, en l’avinguda que fins ara duu el seu nom”.

“Des de Compromís ja hem denunciat reiteradament que la presència del nom d’un ministre franquista en l’avinguda principal de Paterna constitueix un flagrant incompliment de l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, donat que és una ‘evident menció conmemorativa d’exaltació personal d’un ministre participant en la repressió de la dictadura franquista’, i que segons la mateixa llei les administracions públiques están obligades a retirar”, assenyala Ramón.

“Aquesta proposta, rebutjada frontalment pel PP al 2012, hui s’ha tornat en la voluntat de l’alcalde de dur a terme una consulta ciutadana sobre el canvi de nom de l’avinguda. Un consulta innecessària, si atenem a que l’alcalde pretén preguntar als veïns si volen complir una llei en vigor, més quan la llei és prou clara com per a llevar-li el nom de l’avinguda al ministre franquista, sense cap consulta, simplement complint la llei. La consulta pot ser un avanç però trobem en falta la contundència  del Sr. Agustí en el compliment d’aquesta llei, que no es pot condicionar a que els veïns, nostàlgics, vullguen mantindre el nom actual”.

El regidor de Compromís en Paterna lamenta que “Agustí no siga tan contundent com altres alcaldes del seu partit, com per exemple l’alcalde de Boadilla del Monte, del PP, que canviarà el nom de Avda. del Generalísimo pel d’Adolfo Suárez. A Paterna simplement es quedem amb la consulta ciutadana, improvisada, que no se pot gastar per decidir quines lleis volem complir, tenint  per tant tota la pinta de ser altra cortina de fum per continuar incomplint la llei de memoria històrica”.

Publicacions digitals: LEVANTE-EMV, HORTANOTICIAS, LAS PROVINCIAS, LA VEU PV,

Arxivat en: General

Comentaris

  1. u diu:

    No coneixeu cap personatge valencià per donar-li nom a l’avinguda? heu de demanar el d’un titella espanyolista culpable de manipular l’Estatut, de canviar-li el nom al nostre país i de que el sentiment valencià estigue tant mermat com està?
    Quin mal que fa la ignorància!

  2. Juanma Ramón diu:

    DESPRÉS DEL RESÓ EN PREMSA I ELS COMENTARIS VOS ACLARISC…A veure, nosaltres ferem la proposta en Març del 2012 de retirar tant el nom de Vicente Mortes, de l’avinguda i de l’escola, com el de l’escola de Vilar Palasi (dos ministres franquistes, no m’importa que siguen o no del poble, s’incomplix la llei de memòria històrica) per poder posar el nom de mestres de la República. LA ULTIMA PROPOSTA DE NOMENAR UN CARRER A ADOLFO SUAREZ ES DEL PP (UPyD)…fòra de l’ordre del dia, i nosaltres fem l’esmena (contraproposta) in voce per a que, en tot cas, ja que s’anaven a aprovar, es substituixca a VICENTE MORTES i compliriem la llei de memoria històrica…el PP contraataca amb una altra esmene diguent que faria un referendum (farandula)…i després d’aquest ‘club de la comedia’ el punt finalitza amb els VOTS A FAVOR EN SOLITARI DEL PP, LA ABSTENCIÓ DEL PSOE i els VOTS EN CONTRA DE COMPROMIS I EU-PCE…Ara plantejar una enquesta per a opinar si colem incomplir una llei en vigor, es per a fer-se-lo mrar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *