• La formació recorda que la Fiscalia diu que el promotor manté una edificabilitat il·legal per excessiva
  • Compromís presenta una Proposició No de Llei per a la protecció de la troballa arqueològica

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “l’última maniobra de l’equip de govern d’Agustí amb la Vila Romana no resol, per a res, les explicacions que es mereixen els que podien haver sigut propietaris de les vivendes en les finques edificades damunt de la troballa arqueològica. Compradors que, davant el dubte de si se construirien les finques o no arran de la troballa, ara ni tenen el pis ni tampoc els quasi 20.000 euros que donaren com a entrada abans que tot es complicara. Per això cal que l’alcalde done la cara i s’enfronte a estes persones”.

“En cap moment li hem sentit dir a Lorenzo Agustí quina compensació pensa donar als que anàven a viure en els edificis que ja estan construïts sobre part de la Vila Romana. Partim que des de l’inici tot s’ha fet malament. Agustí no ha fet res per aclarir perquè el promotor manté l’edificabilitat que la Fiscalia Provincial diu que és il·legal per excessiva. Ni tampoc està clar perquè s’ha de quedar amb els diners avançats pels compradors”.

“Però el PP, amb les seues actuacions, ha provocat i seguix provocant inseguretat jurídica en la ciutadania. I el perjuí per als compradors és el resultat del caos i la mala gestió del PP a Paterna. Un perjuí que es produix amb ell com alcalde, amb la qual cosa la responsabilitat no és d’altres èpoques. Només d’ell i de la seua mala gestió”.

Segons Ramón, “la factoria Disney d’Agustí seguix dedicant-se a escampar, entre d’altres, falsedats al voltant de la protecció de la Vila Romana. I ha sigut en l’últim ple quan ja li ha donat el remat final, amb el canvi de l’ús del sòl, de residencial a dotacional. Un canvi que no dóna solució a tot el deteriorament in crescendo que porta aquest jaciment romà al seu damunt. I que, a més a més, demostra que el PP actua sota l’ombra d’una possible investigació del Ministeri Fiscal després de les nostres denúncies”.

“Si el PP haguera volgut protegir la Vila Romana de Paterna, fa temps que ho haguera fet. Per això, i perquè cada dia que passa és destruix un poc més, hem demanat al nostre grup parlamentari que prenga mesures per a la seua protecció, amb una Proposició No de Llei que la nostra diputada, Mònica Oltra, ha presentat davant la Mesa de les Corts”.

“El futur sobre la Vila Romana continua sent incert, però des de Compromís seguirem insistint en la seua protecció i en que, si cal, des d’instàncies superiors es prenguen les mesures escaients. Després del ple de dimecres, el PP únicament ens deixa la via judicial per a reclamar el patrimoni municipal, i defensar els interessos del compradors dels pisos sobre la Vila Romana”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, LA VEU PV, EL PUNT,