• La formació critica que fa quasi un any que no s’ha fet el Consell de Benestar Social i que la conjuntura, amb les dades de Cáritas i l’assumpte de l’ONG Ayuda Solidaria Paternina, exigix ja la seua convocatòria

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la tinent d’alcalde Elena Martínez ja arriba tard si vol convocar el Consell de Benestar Social. Tal i com està la situació, només pot convocar el del Malestar Social que està provocant la seua gestió. Martínez, des que ocupa la titularitat de Garantia Social, fa un total abandó de funcions de la seua àrea, actuant a colp de denúncies de l’oposició i donant l’esquena a la ciutadania, sobre tot a la que viu en situacions d’emergència social”.

“Precisament fa uns dies hem conegut l’informe de Cáritas sobre pobresa infantil que col·loca Espanya com el segon país de la Unió Europea amb més xiquets en aquesta situació. A Paterna volem saber quin és el ratio de pobresa infantil i el Consell de Benestar és el lloc adequat on la regidora ens ha de donar la informació. Però a hores d’ara, res de res. Segurament siga perquè comparteix l’opinió del seu company de partit i Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, qui diu que l’informe de Cáritas no s’ajusta a la realitat”.

D’altra banda, “també ens preocupen les notícies dels últims dies sobre l’ONG Ayuda Solidaria Paternina, que reclamava insistentment més suport de l’Ajuntament, i a qui ara el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient li ha llevat una ajuda provinent dels fons europeus per la falta de control en la seua activitat de repartiment d’aliments. Més quan el PP local va tombar la proposta de banc d’aliments municipal feta per Compromís. Un banc d’aliments públic, el nostre, i que estaria supervisat pels serveis socials municipals”.

Segons explica Ramón, “Compromís ha demanat i exigit en reiterades ocasions, tant per registre com al ple, que es convocara urgentment el dit Consell, donats els casos d’extrema necessitat que van sorgint al municipi cada dia i les notícies abans esmentades. Per això hui hem tornat a exigir que es convoque ja i que, a més a més, la convocatòria es faça extensiva als components de les Meses de la Solidaritat i de la Vivenda que no siguen membres oficials del Consell de Benestar Social. Una manera d’obrir la participació a més agents socials”.

“Cal un canvi en les polítiques econòmiques del consistori que afectan a l’àrea de Garantia Social, perquè ja estem farts dels ‘parxes’ i necessitem un Pla d’Acció Social Integral. Perquè des del 29 de maig de 2013, quan va ser anomenada tinent d’alcalde de Garantia Social, desconeguem el projecte polític d’Elena Martínez per a la seua àrea”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AL DÍA, PATERNA AHORA, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PUNT,