• El procediment iniciat en 2012 per Newcoval compta amb un informe contrari del Ministeri de Foment que ha impedit l’apertura de les pliques

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’urbanisme a la carta de l’alcalde és el culpable que, a data de hui, la ciutat esportiva del València Club de Futbol (VCF) siga encara sòl rústic. Una operació fallida que demostra l’error de l’urbanisme a mida, fet amb l’únic objectiu de llavar-li la cara a Bankia i a l’equip de Manuel Llorente”.

“La societat Newcoval va demanar a l’alcalde una fòrmula que donara valor als terrenys no urbanitzables d’ús esportiu, que tenien un valor de mercat molt baix, ja que el sr. Llorente necessitava la requalificació demanada per Bankia dins del procés de refinançament del deute del VCF. Però aquesta requalificació únicament s’ha quedat en paper banyat”.

“Des de Compromís denunciem que la falta transparència de l’alcalde en la gestió de l’expedient ha deixat al VCF en un carreró sense eixida. El suport d’Agustí manifestat per a justificar la requalificació no s’ha traduit en un impuls de l’alcalde per a que l’expedient arribara a bon terme. Ja que en el camí de la tramitació el Ministeri de Foment va emetre un informe contrari per mancances en els accessos, raó per la qual l’Ajuntament va suspendre l’apertura de pliques sense més explicació”.

“Tot això demostra que la maniobra urbanística iniciada va ser un paripé perquè Llorente poguera eixir del pas. Però a tota aquesta situació rocambolesca se li afegeix que l’expedient del PAI de Newcoval, al superar els sis mesos sense resoldre’s, esta caducat. El PAI no s’ha consumat i tornem a la situació inicial: que el VCF té un sòl no urbanitzable d’ús esportiu. Un panorama que pot deixar mal parat al club, que ara està immers en un procés de venda”.

“La situació kafkiana, ocultada per l’equip de govern del PP, pot haver llevat capacitat de reacció al VCF. Si és que realment el club volia abandonar Paterna. Des de Compromís, que forem contraris a la requalificació en agost de 2012, considerem que el ‘pelotasso’ urbanístic no era la millor manera d’ajudar al club. I ara els fets que denunciem ens donen la raó. Esperem que el VCF es quede en Paterna per molt de temps, i estem segurs que trobarà altres vies alienes al ‘ladrillasso’ per a solucionar els seus problemes financers”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, LA VEU PV, PATERNA BIZ,