• Juanma Ramón alerta de la possible amortització de més de 300 llocs de treball que suposaria el tancament de l’empresa pública

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’equip de govern del PP té intenció, segons ens hem assabentat per funcionaris qualificats del consistori, de liquidar l’empresa municipal GESPA. Una informació que va agafant cos de ser veritat i que pot acabar amb el tancament d’aquesta empresa i amb més de 300 persones formant part de l’empresa més gran de l’Estat espanyol: l’atur”.

Segons explica Ramón, “primer ha estat SUMPA qui ha patit la mala gestió de l’alcalde. I ara és el torn, malauradament, de l’empresa municipal de serveis. GESPA és el joguet trencat de Lorenzo Agustí. La màxima autoritat de Paterna, seguint el model del PP de dinamitar les empreses públiques amb l’exemple més recent de la RTVV, ara vol fer-ho més ràpid i amb GESPA”.

“Estem parlant d’un fet que, de fer-se realitat, suposarà deixar en l’atur a més de 300 treballadors. I que a més a més aquesta liquidació pot produir-se seguint el modus operandi del PP local: aplicar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, del ministre Montoro, abans d’hora. Una maniobra que els populars de Paterna, sabent que no s’ha d’aplicar fins desembre de 2015, han dut a terme amb l’ambulància, l’escoleta i el centre infanto jovenil de la Coma, per citar alguns exemples”.

“Si van reduïnt-se les encomanes, si es tornen a la Generalitat competències que podrien ser impròpies com els conserges, si cada vegada l’empresa fa menys treballs, el resultat és fatal: liquidació i acomiadament dels treballadors. És la tàctica de la terra cremada però aplicada al món de l’empresa pública”.

“Des de Compromís sempre hem apostat per la municipalització dels serveis. Nosaltres apostàrem per la creació de GESPA però no estem d’acord en la deriva d’opacitat que porta des de fa uns anys. Cal recordar que el PP s’omplia la boca de municipalitat en parlar de la finalitat de la creació de GESPA. Tota una contradicció amb la situació actual, que revela les seues intencions de liquidar-la, caiga qui caiga”.

“En Compromís ens creiem la municipalització dels serveis, i ja estem treballant en el model jurídic que ho faria possible, per proposar-li a Agustí la nostra alternativa a la liquidació. No volem que el PP de Paterna convertisca GESPA en la seua RTVV particular, raó per la qual seguirem atents al desenvolupament dels esdeveniments al voltant de la possible liquidació de l’empresa municipal i els més de 300 acomiadaments que podrien produir-se en cas de liquidar-se”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV, PATERNA BIZ, PATERNA AL DÍA, HORTANOTICIAS,