• Juanma Ramón denuncia que el desmantellament de l’empresa pública començarà per Microinformàtica

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, considera que “la improvisació i la mala gestió del PP els porta a cometre errors de bult com voler desmentir-nos, fa dos dies, sobre la liquidació de GESPA. Hui hem vist l’expedient municipal pera crear una comissió d’estudi al voltant de la prestació de serveis de l’empresa pública, i hi ha un informe de Broseta Abogados on es recomana, sense empatx, la venda de GESPA. Més clar, aigua”.

Segons explica Ramón, “el desmantellament previst per a GESPA començarà pels treballadors que estan en Microinformàtica, els quals poden quedar-se en l’atur l’1 de juliol, ja que la tinent d’alcalde Sara Álvaro ha demanat que comence a elaborar-se el plec de de condicions per a la contractació d’un servei integral d’informàtica (TIC). Contractació que, a més a més, haurà d’ajudicar-se urgentement per a que siga efectiva l’1 de juliol. Amb això, no sols hi haurà treballadors al carrer, sino que a més el consistori rebutja una competència que ve definida com pròpia”.

“L’informe de Broseta, que es basa en l’excusa de l’aplicació de la Llei Montoro, feta pel PP i per al PP, sobre Sostenibilitat i Racionalització de l’Administració Local (LSRAL),  és demoledor i confirma les nostres sospites. Precisament és aquest informe el que diu, a manera de recomanació, que “entendemos como opción recomendable para la adaptación y ajuste de la Sociedad (GESPA) a las previsiones y requerimientos de la LSRAL, la alternativa de privatización de la sociedad consistente en la venta de la totalidad de acciones de la misma”. Paraules que venen signades a 27 de març per Rosa Vidal, advocada de Broseta, ex secretària de la liquidada SUMPA, ex directora general de la desapareguda RTVV i ara designada com a assessora externa de la Comissió d’Estudi”.

D’altra banda, “a l’informe signat per Vidal, s’està donant com a bona l’adjudicació al comprador de GESPA dels contractes públics dels serveis que se determinen, quan això no és legal perquè haurien de traure’s a concurs públic.”.

“Però una vegada més la falta de transparència i l’ocultació d’informació és la senya d’identitat de l’equip de govern de Lorenzo Agustí, que és veu en un carreró sense eixida, ja que tenien molt amagada la venda i liquidació de GESPA, perquè l’informe de Broseta és de finals de març. Però Compromís els ha desmuntat la paraeta i el PP ha hagut d’eixir improvisadament, a l’endemà de la nostra denuncia, posant un cordó sanitari al qual han anomenat Comissió d’Estudi. Tota una demostració d’allò que en diuen sobre que les preses mai són bones”.

“Des de Compromís anem a seguir de molt a prop aquest assumpte al voltant de la intenció demostrada del PP de vendre GESPA, ja que hi ha molts aspectes que ens semblen irregulars, sobre tot després de tindre accés a l’informe de Broseta, del qual es desprén que es requerirà un “quorum de les tres quartes parts de la corporació”. Compromís no participarà en la destrucció de l’empresa pública. Tot el contrari: continuarem lluitant per la municipalització del servei i el manteniment dels treballadors”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ,