• El experts de Compromís estan treballant en una solució per als polígons de Paterna que siga compatible i realista amb el corredor mediterrani

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la regidora Maria Villajos ha amagat informació a l’assemblea de veïns de la Canyada, on ahir es va acordar unànimement l’oposició al projecte d’ampliació del by pass. Així mentre el rebuig a aquesta infraestructura rebia el suport de la ciutadania i dels representants polítics que assistiem, hui ens hem enterat per la premsa del canvi de cromos que vol fer l’equip de govern del PP: ocupar l’espai del by pass, inclús pel Barranc del Travesser, amb un tren de mercaderies. Un projecte del qual l’equip de govern no ha dit ni pruna ni als veïns ni a l’oposició”.

Segons Ramón, “amb aquest projecte fantasma l’alcalde torna a mostrar el seu vessant més ‘maniobrero’, amagant intencionadament informació. I més després que al ple de març retiràrem la nostra moció contra l’ampliació del by pass amb el seu compromís de crear una mesa de treball per a arribar a  un consens. Moció que ara al ple d’abril tornarem a presentar amb la intenció que oposició i ciutadania tinguem garantit l’accés a la información sobre aquest projecte. Accés que fins ara no s’ha garantit a ningú, excepte a la premsa”.

“Però el cinisme d’Agustí arriba a límits insospitats. Després del consens i la unanimitat recuperats a l’assemblea de la Canyada, i  que poden fer posible que es reproduisca el rebuig polític unànim contra el bypass com el 2009, hui trau als mitjans la seua ocurrència del ‘metro de mercaderies’ de la qual no es va dir res en la reunió veïnal. L’alcalde enganya a la ciutadania i a l’oposició, publicant la seua proposta alternativa a la premsa, menyspreant l’esperit de consens i rebuig unitari que va motivar la retirada de la nostra moció al plenari anterior, la qual cosa és una total falta de respecte”.

D’altra banda, “i per evitar cau re en la improvisació i caos on viu instal·lat el PP de Paterna, hui hem mantingut una reunió de treball amb els experts en sostenibilitat de Compromís en l’àmbit de l’àrea metropolitana. Una de les conclusions és que la proposta d’Agustí del ‘metro de mercaderies’ és ridícul, a més de ser técnica i econòmicament inviable. L’objectiu és buscar una alternativa realista i compatible amb del corredor mediterrani per donar eixida a les mercaderies dels polígons de Paterna”.

“Eixa alternativa passa per la proposta de llevar el transport de mercaderies per carretera i pasar-lo a ferroviari, que és la demanda del sector industrial i també l’objectiu d’Europa en quant a un transport sostenible. Insistim en la nostra oposició més rotunda al by pass, perquè és un projecte obsolet i innecessari, que farà més gran la bombolla de les infraestructures, per a la qual hi ha 4.600 milions d’euros que van a fer el rescat de les autovies no rendibles. Si totes les inversions es
destinen a l’ampliació del by pass, mai tindrem diners per a poder fer realitat un transport sostenible fora de les carreteres”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ, PATERNA AL DÍA, EL PUNT,