• La formació presentarà una moció per a que l’Ajuntament assumisca el ‘repagament’ dels usuaris

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la situació dels usuaris del centre Francisco Esteve és insostenible a causa del repagament exigit pel govern d’Alberto Fabra. Tant és així que ja han començat a donar-se baixes en les diferents seus que té el Patronat a Paterna, Manises i Quart. I el futur que s’albira no és gens esperançador, perquè la marginalitat planeja sobre aquestos usuaris que ja no ho són. Per tot això, Lorenzo Agustí ha de rebel·lar-se contra la Conselleria de Benestar Social i la d’Educació i exigir mitjans o alternatives perquè els usuaris del Francisco Esteve puguen continuar assistint i rebent l’atenció que necessiten”.

Segons Ramón, “Compromís ha exigit en moltíssimes ocasions una reacció i una resposta més contundent de l’alcalde davant les polítiques de retallades i del repagament que ha posat de moda el govern autonòmic. En setembre de 2012, a proposta nostra, el ple va consensuar una moció per a que s’establira una forma de finançament estable i suficient que permetera el normal funcionament del Patronat, i que també s’abonaren les quantitats pendents de les conselleries. Moció que per la situació actual es demostra que no es complix”.

“Sabem que la conselleria d’Educació encara no ha abonat el primer trimestre de 2014 al Francisco Esteve i que Benestar Social no ha ingressat el 60% de la quantitat anual que destina al centre. A tot això s’afegeix que els treballadors porten una nòmina de retràs, la de març. I no oblidem la desena de baixes d’usuaris que s’han produït recentment. Mentre, la regidora Elena Martínez continua amb la seua política de braços caiguts, sense donar cap tipus de solució o alternativa que puga donar un respir a estes persones, tirant balons fora. Ara que el PP diu que té cinc milions de superávit, una de les alternatives seria asumir el repagament dels usuaris, i així evitar les baixes i que aquestes persones acaben en la marginalitat més absoluta”.

“L’austericidi que el PP ens ha imposat en totes les administracions està carregant-se l’estat del benestar, i ho esta fent atacant els serveis públics essencials com l’educació i la sanitat. En Compromís pensem que la política es fa pensant en les persones i que front a l’austericidi cal aplicar mesures que rescaten persones. El Francisco Esteve necessita polítics que l’escolten i que es posen mans a l’obra per tal de garantir la seua continuitat i la dels usuaris”.

“Des de Compromís considerem que l’esforç no ha sigut ni és tot el que caldria per part de l’equip de govern municipal del PP, i per això al proper ple d’abril anem a presentar una moció per a que el consistori es faça càrrec del repagament dels usuaris del Francisco Esteve. Rebutgem el copagament i el repagament, i será objectiu de COmpromís suprimir-ho. Però mentre l’administració local ha d’estar al costat de la ciutadania amb més dificultats en el seu dia a dia. Ara és el moment, i esperem que tant el PP com tots els partits de l’oposició donen suport a la nostra moció”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS,