• Compromís denuncia que el virtual projecte ferroviari que substituiria l’ampliació del by pass no és més que una nova ocurrència de l’alcalde

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcalde continua traient conillets de la seua xistera urbanística i d’infraestructures, ara amb el projecte de metro de mercaderies que l’equip de govern del PP ha donat com a alternativa a l’ampliació del by pass. Però a l’ajuntament no hi ha cap rastre d’aquesta proposta. I els caps d’àrea i els tècnics que treballen en les al·legacions al by pass ens han confirmat que no hi ha cap expedient al respecte. Per tant, sense rastre del metre de mercaderies”.

Ramón recorda que “a l’Assemblea de veïns de la Canyada no se va dir res d’aquest projecte i que després la regidora d’Infraestructures, Maria Villajos, digué que aniria com a al·legació. Com pot ser que un projecte que va com a al·legació contra l’ampliació del by pass no tinga cap documentació a l’ajuntament?”.

A més a més, “sobre el projecte de metro de mercaderies hi ha molts dubtes perquè en cap lloc figura un expedient de contractació de l’enginyer que suposadament l’ha fet, ni sabem els diners que ha costat, ni d’on ha eixit el dibuixet que es va enviar als mitjans de comunicació, entre d’altres. No és més que una altra cortina de fum”.

“Per això, des de Compromís hem presentat un requeriment per a demanar que es convoque urgentment el Consell Sectorial d’Urbanisme, que siga monogràfic per a tractar les al·legacions del by pass, i on se’ns informe sobre la virtualitat del metro/tren de mercaderies de Lorenzo Agustí. L’alcalde està tornant a gastar el mateix truc de les zones verdes de 2009, quan va anunciar una reserva de sòl de 1,4 milions de metres quadrats per a fer parcs públics urbans i bloquejar l’ampliació del by pass”.

“Podíem pensar que no avançar el projecte a l’Assemblea de la Canyada era perquè no passava d’una mera ocurrència. I hui hem comprovat que, efectivament, és una mera ocurrència de l’alcalde perquè no hi ha res de res”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS,