• Compromís denuncia que no hi ha pressupost per a despesa social i que el PP abandona a la ciutadania més necessitada de Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el caos i la mala gestió s’encomanen dins dels membres de l’equip de govern del PP. I així ho reflexa la no assistència dels agents socials a la sessió de l’últim Consell de Benestar Social en Paterna, que presidix la regidora Elena Martínez. Unes absències que són símptoma del rebuig a les polítiques de malestar social que fa el PP”.

Segons Ramón, “entitats molt representatives, que han estat assistint tradicionalment al Consell de Benestar Social, no vingueren a la sessió d’ahir. Des de Compromís entenem que, com a poc, això és un plante que li fan a la regidora i tinent d’alcalde de Garantia Social, Elena Martínez. I que diu molt poc a favor de la seua gestió com a cap dels serveis socials municipals. I per a més inri en el primer Consell de Benestar que convoca com a regidora de l’àrea, després d’arribar al seu càrrec l’any passat”.

Assumptes com el menjador social o l’informe de Save the Children “passaren sense pena ni glòria pel consell. Ni tan sols va haver quòrum. Una convocatòria buida de continguts, simplement amb un relat d’allò que ja està fet, amb el PP fent-se autobombo de ‘lo bien que lo hacen’, sense obrir a consulta dels agents socials cap expedient en marxa. A un órgan consultiu que no es consulta, i es presenten els assumptes fets, és un menyspreu absolut a la participació, habitual en el PP, que fa que les entitats es desenganxen de la vida municipal, pressumptament participativa.”

A la pregunta de si el PP anava a augmentar la partida pressupostària en despesa social, “Compromís va obtindre la negativa per resposta. Tot això és un indicador de l’inexistent interés de l’equip de govern per donar atenció a la ciutadania de Paterna que té més necessitat. La regidora no sap contestar-nos quan li preguntem sobre el diagnòstic social i l’eficiència dels recursos socials del consistori. La qual cosa demostra que està governant d’esquenes a les entitats que millor coneixen la realitat social del municipi”.

A més a més, “és una vergonya que Elena Martínez venga el menjador social, eixe que en festius i caps de setmana no obri, com la panacea en l’atenció a les persones sense recursos. Cal recordar-li que al poble hi ha una persona, Carmen de AFAD, que dóna de menjar a quasi tanta gent com el menjador.

Una tasca que li pertoca a l’Ajuntament i que està fent desinteressadament una ciutadana de Paterna. Ésta és la política de serveis socials del PP? A la vista está que sí, que preferixen que altres facen la tasca que hauria de fer qui governa l’Ajuntament”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS,