EMILI MIRA: “L’AJUNTAMENT APOSTA PEL SECESSIONISME LINGÜÍSTIC I HO CELEBRA AMB UNA FIRA MILEURISTA”

  • La formació critica a la regidora Sara Álvaro per vulnerar el Reglament d’Ús i Promoció del Valencià, i el conveni amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) on es compromet a difondre la seua normativa

El regidor de Compromís en Paterna, Emili Mira, afirma que “el PP demostra la seua estima i importància de la promoció i ús del valencià celebrant el proper diumenge una fira secessionista. Sota l’apariència de la promoció, la regidora Sara Álvaro ha obert la porta a que participen grups contraris a la normalització lingüística que promou l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Tot en un intent de revifar el conflicte pel valencià i les senyes d’identitat que vol posar de moda el PP”.

Segons explica Mira, “aquesta no és la manera de promocionar el valencià, més quan a Paterna hi ha un Reglament municipal d’Ús i Promoció on es deixa ben clar que es segueixen les directrius que marca l’AVL. A més a més, també existix un protocol de col·laboració entre l’Acadèmia i l’Ajuntament, que va signar en el seu dia la regidora Elena Martínez, on ja hi havia el compromís de difondre la normativa lingüística emanada de l’AVL”.

“I per si tot això no fóra prou, amb aquesta fira secessionista l’equip de govern del PP de Paterna s’ha botat l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Una relliscada de la regidora per no obrir a la participació l’organització d’aquest event, al que a més han dedicat la irrisòria quantitat de 1.000 euros. És la fira mileurista i secessionista de Sara Álvaro qui, per cert, ha posat una pancarta davant l’Ajuntament amb falta d’ortografia incluida”.

D’altra banda, Mira afegeix que “alguns d’aquestos grups convidats per la regidora són conflictius, i fins i tot han promogut accions com la manifestació contra l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, per la seua política lingüística a favor de les normes de l’AVL. La Plataforma Valencianista, contrària a les normes de l’Acadèmia, i relacionada amb el GAV que va boicotejar l’acte d’Estellés a Burjassot insultant al president de l’AVL, va ser convocant amb España 2000 d’aquesta manifestació contra l’alcalde de Compromís en Burjassot”.

“Des de Compromís considerem molt greu, primer, que Sara Álvaro obvie tota la normativa sobre la promoció i ús del valencià, i que done l’esquena a l’AVL com autoritat en matèria lingüística; i, segon, que la regidora no haja valorat les conseqüències de juntar expositors secessionistes amb expositors a favor de la normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua”.

“Compromís aposta per la promoció del valencià dins de la llei, per la qual cosa exigim a Sara Álvaro una explicació pública del perquè ha fet una fira secessionista per a promocionar el valencià que no és el que promociona la normativa de l’AVL ni la normativa de l’Ajuntament de Paterna. I a més li demanem que rectifique”, conclou Emili Mira.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS,

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *