• Compromís denuncia la sistemàtica reducció pressupostària en protecció al medi ambient que ara arriba al 81% respecte d’exercicis anteriors
  • “És mentida que la causa de la reducció de mitjans siga la llei Montoro perquè el PP ja s’havia anticipat i està executant el que ja estava decidit”

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “els espais naturals del municipi tenen un alt risc d’incendi per culpa de la nul·la gestió mediambiental del PP. Davant una temporada forestal que es presenta complicada per la sequera, Agustí no s’ho pensa i retalla sí o sí els mitjans municipals contra incendis”.

“Per a Agustí això és una seguida del seu full de ruta contra el medi ambient, i del qual Compromís ja va avisar, denunciant la retallada del pressupost en matèria de protecció mediambiental, fins i tot fent desaparèixer partides de neteja, jardineria i silvicultura fonamentals en la Canyada i l’entorn del Parc Natural del Túria”.

Segons Ramón, “és ridícul que l’alcalde s’excuse en que la reducció de mitjans siga per la llei Montoro, ja que en 2013 el PP de Paterna ja s’havia anticipat a allò que diu la llei i ara està executant tot el que havia decidit a colp de la seua majoria absoluta”.

“Des de la primera planificació de defensa forestal a la Vallesa quan es va posar un sistema de banderes, un voluntariat mediambiental, es va editar el plànol del circuit d’entrades i eixides d’emergència de la Canyada, després els governs de progrés posteriors milloraren aquesta xarxa amb una torre de vigilància forestal en la part de la Vallesa que pertany als Trénor”.

“Arribà Agustí i va suprimir el voluntariat i el va ‘profesionalitzar’ dins de GESPA, amb la brigada ‘professional’ que a l’estiu vigila en torre i patrulla. A això s’afegeix una reivindicació històrica de la Coordinadora dels Boscos del Túria i dels veïns de la Canyada: que el servei de vigilància disposara d’una motobomba. Però es va quedar en un vehicle de la policia local adaptat, utilitzat per la seua Unitat de Medi Ambient (UMA), assolint una alta eficàcia en la prevenció d’incendis forestals en coordinació amb els serveis de la Conselleria, competent en la matèria”.

Però “la UMA ha sigut desmantellada i transformada en una unitat de vigilància de polígons i de medi ambient, la qual cosa significa, en paraules d’un dirigent veïnal, que “en hivern vigilen les fàbriques i en estiu el bosc”, en un context en el que la policia local ha baixat efectius també per raons pressupostàries i acomiadaments d’agents, tot aprovat per Agustí”.

“Des de Compromís hem criticat sempre la reconversió de la UMA i a això afegim que ara l’equip de govern anuncia la supressió de la brigada de GESPA vestint-lo amb un altre anunci eufemístic: que la vigilància també la farà la policia local, que està minvada d’efectius. I ara ens preguntem: si vigila la policia al bosc, qui vigilarà les nostres empreses? I que passarà amb els paellers de Manises que sempre que fa ponent la Canyada està a l’aguaït? Esperem que el PP pose una solució, perquè d’altra manera l’estiu pot ser molt calent”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL MERIDIANO, EL PERIÒDIC, LA VEU PV,