JUANMA RAMÓN: “LES RETALLADES EN MEDI AMBIENT DEIXEN SENSE CONTROL LA PLAGA DEL BARRENET”

  • La formació va demanar al ple de dimecres informes sobre les tasques acomeses en prevenció i control d’aquest coleòpter

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “una vegada més els efectes col·laterals de la nefasta gestió econòmica i del caos d’Agustí estan patint-se al municipi. Ara li toca als nostres arbres de la Canyada, on en un dels parcs hem vist com s’han talat al voltant de mig centenar de pins per la plaga del barrenet”.

Segons explica Ramón, “a la sessió plenària de dimecres varem interpel·lar al regidor de l’àrea exigint que ens remetera totes les tasques fetes per l’Ajuntament, fins a la data, sobre la prevenció i control en quant a la plaga del barrenet. Parlem d’un coleòpter que es menja el tronc dels pins fins a secar-los, ja que amb les galeries que fa impedix la circulació de la saba”.

“Una vegada infectat l’arbre, és molt difícil l’eliminació de la plaga, però existeixen mètodes de control amb trampes que contenen feromones que poden atrapar els insectes abans que infecten altres pins”.

“Per aquesta raó hem adreçat un escrit a l’àrea corresponent per tal que els tècnics estudien la possibilitat d’instal·lar estes trampes a la Canyada, al bosc de la Vallesa i a les zones verdes del municipi, com el Tir de Colom on també hi ha molts pins”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC, LA VEU PV,

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *