• Compromís per Paterna afirma que el PP destinarà l’estalvi del préstec ICO per a pagar la compra dels terrenys de la Zona Franca en compte de destinar-ho a serveis socials

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcalde va fer seua una proposta nostra al ple per allargar el pla d’ajust fins l’any 2032 i rebaixar els interessos. Ara estem hipotecats amb un préstec a 20 anys per culpa de la seua mala gestió i del caos econòmic al consistori. Així i tot, Lorenzo Agustí s’estima més vendre fum, sense cap tipus de vergonya, i penjar-se una medalla amb els proveïdors, aprofitant el que li interessa d’una proposta nostra”.

Segons Ramón, “ara estem endeutats fins a les celles, amb un crèdit ICO que és per culpa del desgavell organitzatiu del PP que governa al municipi. Un crèdit que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanar per no pagar als proveïdors quan tocava. Cal que li recordem que amb eixe crèdit s’estan pagant fins i tot factures d’11 euros de catxaps? O que també s’està pagant la barbaritat de huit milions d’euros que se li deuen a l’empresa de la recollida del fem? Doncs, si cal li ho recordem. Agustí no pot anar de salvapàtries quan ell ha estat el culpable”.

“Des que férem la nostra proposta, que sorpresivament comptà amb l’abstenció del PSOE i d’EU, si l’equip de govern haguera dit que sí, ara faria temps que podriem tindre un respir. Però tampoc és que el PP haja respectat al 100% tot el que demanàvem, ja que Compromís exigíem que els diners de superàvit es destinaren a polítiques socials. Punt al qual el PP ha dit que no des del minut u”.

“L’explicació a aquesta negativa del PP és ben senzilla: amb el superàvit que es vaja acumulant, el PP s’assegura que es garantirà el pagament de l’imminent crèdit de 8 milions per a comprar els terrenys on ha d’anar la Zona Franca virtual”.

“Tot això deixa clar que les polítiques socials no són la prioritat de l’equip de govern del PP, que viu instal·lat en els seus negocis fantasmes de la Zona Franca, mentre el poble de Paterna va enfonsant-se en una hipoteca que potser no arribem a veure quan s’acaba de pagar. Seguirem atents a l’evolució del nou pla d’ajust a 20 anys i seguirem exigint que qualsevol superàvit es destine a promoció social en Paterna, un àrea que a data de hui necessita més mitjans econòmics i personals dels que té”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL PERIÒDIC,