• Compromís per Paterna insistix en que es convoque una comissió informativa sobre l’incendi de divendres on es donen a conéixer els informes de la policia i els bombers

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la Vallesa i el Parc Natural del Túria estan órfens de protecció, més quan el PP ha anat desfent la Unitat de Medi Ambient (UMA) de la Policia Local del municipi. Exigim que torne ja la UMA per a la protecció de la Vallesa i del Parc Natural, sobre tot després de tres incendis quasi seguits i que ara entrem en plena temporada crítica per les altes temperatures de l’estiu. A més a més, volem felicitar als mitjans d’extinció i a la policia local, que demostra que amb els paupèrrims recursos i la seua gran professionalitat va fer possible que l’incendi no tinguera conseqüències més greus”.

LEVANTE-EMV (17 juny 2014)
LEVANTE-EMV (17 juny 2014)

“Insistim que cal convocar una comissió informativa, tal i com ja exigírem en els incendis de maig, per a que el PP done a conéixer els informes de la policia local i dels bombers sobre l’actuació duta a terme en l’extinció del foc i on també s’informe sobre les causes que el provocaren”.

LAS PROVINCIAS (17 juny 2014)
LAS PROVINCIAS (17 juny 2014)

“Cal que la UMA torne al seu origen, abans del 2007 que és quan arriba el PP a l’alcaldia. Aquesta unitat de la policia local de Paterna es crea als anys 90, per a controlar abocadors il·legals, la cacera i altres assumptes, tot abans que existira com a tal el Parc Natural. Era una unitat específica, profesionalitzada, amb formació forestal i mediambiental. Però de tindre cinc agents i un oficial en 2007, actualment compten amb un agent i un oficial. Dos professionals que ara estan inclosos dins de la Unitat de Vigilància Industrial i Forestal (UVIF), que s’encarrega de vigilar polígons, bosc, l’horta, ocupació de vies públiques i altres. Una reducció de plantilla que es va consumar amb l’amortització d’interins el 2011”.

“Un caos al qual se li ha afegit la reducció a zero euros en l’encomana de GESPA per a vigilància forestal, i que el PP va aprovar ‘manu militari’ en el ple de dilluns 9 de juny. Per això anem a exigir que l’equip de govern ens informe per escrit de les causes i els mitjans que intervingueren en l’extinció de l’incendi de divendres, a més que ens explique quin és el pla previst, si és que el tenen, per a lluitar contra els incendis a la Vallesa i el Parc Natural del Túria. Així com que també informen sobre el compliment de les nostres propostes sobre la millora de la prevenció d’incendis, aprovades al ple del mes passat ”.

“Quan Compromís governe, la UMA tornarà a estar funcionant amb els mitjans humans i materials necessaris, com a cos especialitzat per a fer prevenció i vigilància efectiva, disuassòria i informativa en el bosc, amb personal especialitzat i format en medi ambient”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV,  PATERNA AL DÍA, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS, LEVANTE-EMV, EL PUNT, PATERNA BIZ,