• Compromís per Paterna denuncia la connivència d’Elena Martínez amb el regidor d’Hisenda per a bloquejar el pressupost per a formació i ocupació

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’àrea d’Ocupació del consistori ha de gastar la imaginació en comptes de diners per culpa del PP i els seus pressupostos antisocials. Els més de 8.000 aturats que hi ha al poble aniran augmentant si el PP no destina més diners a Ocupació i Formació. Un objectiu que hauria de plantejar-se el PP en l’any que li queda, a més d’acabar amb el boicot continuat de Manuel Palma, i consentit per Elena Martínez, a l’Agència de Col·locació”.

LAS PROVINCIAS (18 juny 2014)
LAS PROVINCIAS (18 juny 2014)

Segons explica Ramón, “aquest organisme municipal té únicament una persona a jornada completa i una altra a mitja que està subvencionada pel Servef. I tampoc estan dedicades exclussivament a l’àrea ja que porten moltíssims assumptes més. Tot això emmarcat dins del caos d’Elena Martínez. És així com Elena Martínez i Manuel Palma treballen pel poble? Retallant en mitjans econòmics i personals? A la vista està que sí, que són els mags de les retallades”.

“Però a més de retallar, l’equip de govern del PP s’ha dedicat a crear organismes sense contingut com Paterna Ciudad de Empresas, del regidor Manuel Palma. I els fòrums per a poder proposar iniciatives que impulsen la creació d’ocupació al poble, estan morts per inacció. Parlem del Consell Econòmic i Social que en tota la legislatura només s’ha convocat dos vegades, i del Pacte Local d’Ocupació que, des que es va signar en 2010, ni està ni se li espera. Tot sempre envoltat pel cordó sanitari d’Elena Martínez”.

“A tot això se li afegeix l’eixida del consistori, per la porta de raere, del Pactem Nord, amb tots els inconvenients que suposa per a la creació d’ocupació al municipi i per a implantar formació per a treballadors en actiu i aturats. El Pactem Nord ens permetia accedir a subvencions i recursos que ara no tenim”.

“I, com no, recordem que al pressupost municipal de 2014 el PP només destinava 5.000 euros a formació en l’àrea d’ocupació. Uns diners que a data de hui ja s’han gastat, amb la qual cosa la formació laboral que podria donar el consistori ja és impossible ofertar-la, perquè no queden diners i el PP no pensa llevar els 500.000 euros a la promoció de la Zona Franca per a formació d’aturats i treballadors.

“Des de Compromís considerem que cal impulsar i implantar un Pla Local de Formació, lligat al nostre Pla d’Ocupació, que permeta un aprenentatge permanent als treballadors i desocupats, per tal que els primers milloren les seues condicions i que els segons puguen accedir a un lloc de treball. Parlem que amb els més de 8.000 aturats un Pla Local de Formació reduiria eixa xifra”.

“Tot és qüestió de voluntat política, eixa que fa tant de temps que l’equip de govern ha perdut. Una voluntat política que també cal per a recuperar el Centre de Formació que hi ha en Amutio, lloc molt adient per a implantar la formació laboral i ocupacional, i que està totalment abandonat. Cada dia que passa sense acondicionar-lo és un dia més que augmenta la despesa final necessària per a posar-lo en marxa”.

“Hui hem vist l’anunci de l’enèsima reforma de la Cambra Agraria, amb la qual el PP ven un centre per a la formació d’aturats. Tindrem el centre, però no tenim diners per a fer-ho. Si els 5.000 euros en formació ja estan gastats, quina formació se donarà? Una altra vegada fum i anuncis buits de continguts. Esperem que torne el trellat al PP en este últim any”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA AHORA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, PATERNA AL DÍA,