• Compromís per Paterna acusa l’alcalde d’haver dilapidat els recursos municipals i haver hipotecat el futur de la ciutadania fins 2022

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la mala gestió del PP en l’anterior legislatura i en esta ha provocat el caos econòmic del poble. Durant els primers quatre anys guardaven factures al calaix. Així ens hem trobat amb un deute de més de huit milions amb FCC, o despeses menors sense pagar com els poc més d’11 euros en catxaps, fins a provocar un forat de 26 milions que el ministre Montoro va resoldre amb finançament via préstec ICO. La hipoteca que ens deixa el PP són eixos 26 milions, més nou d’interessos fins a 2022.

El regidor afirma que “encara ens bull la sang quan pensem com el PP, en la seua primera legislatura afona SUMPA i dilapida els recursos econòmics municipals. I que, per culpa d’eixa mala gestió i caos, s’ha vist obligat a demanar un préstec a Madrid en aquesta segona legislatura. Ara, quan els queda un any per a eixir de l’Ajuntament, i vist que el panorama polític no els és favorable, ara és quan li veuen les orelles al llop electoral. Agustí i el seu equip fan electoralisme reculant amb una segona modificació en el préstec per a pagar els proveïdors. I en un ple extraordinari i urgent”.

Ramón explica que al ple de maig el PP “va aprovar el refinançament del préstec ICO ampliant a 10 anys més el periode d’amortització. Amb aquesta fórmula aprovada en maig Montoro no deixaria baixar l’IBI, no deixaria bonificar a empreses com la de Puerto Mediterráneo i ens obligaria a augmentar encara més les taxes municipals. Unes condicions impossibles d’engolir per al PP en any preelectoral”.

“Ara és quan reculen i trien una alternativa de finançament amb menys obligacions, tornant a reduir el periode d’amortització fins 2022. Amb la particularitat que retrasa un any el pagament d’interessos, alliberant 3,2 milions d’euros per al seu pressupost de 2015. Això li permetrà fer els seus anuncis electorals de rebaixa de la contribució i de fer inversions”.

“Amb aquesta operació el PP deixa la seua herència enverinada: qui governe en la següent legislatura es trobarà amb que a partir de 2016 haurà de pagar 3,2 milions d’amortització del préstec. Un pagament que significarà fer els pressupostos de 2016 amb –3,2 milions en la partida de despesa corrent i que dependrem de l’Estat o la Generalitat i de que ens donen crèdits per a serveis municipals impropis”.

“I mentre, la ciutadania sense tindre cap informació al respecte, amb els parxes que va posant el PP per tal d’amagar el caos on està instal·lat. Hi ha una altra manera de governar, amb pressupostos amb trellat i propostes en positiu com les de Compromís. Però mentre no canvie l’equip de govern, l’austericidi local està servit”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS,