• Compromís per Paterna fa una assemblea veïnal amb més de mig centenar d’afectats pels olors d’una empresa de Font del Gerro

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “davant les queixes veïnals que ens han arribat de persones residents a la Canyada, i dels pares i mares dels alumnes de l’Institut de Secundària del barri, estem estudiant dur les emissions atmosfèriques d’una empresa química a la Fiscalia de Medi Ambient. Cal que siga aquest organisme jurídic qui decidisca si hi ha indicis per a investigar a l’empresa i els efectes nocius de les emissions que ja estan produïnt-se, des de fa temps, en el veïnat”.

Precisament dijous Compromís per Paterna va convocar una assemblea veïnal amb més de mig centenar de persones afectades per les olors de la química que està al polígon Font del Gerro. A la reunió, “on poguérem comprovar in situ l’olor, els veïns i veïnes ens contaren que han denunciat la situació a la policia, ja que les emissions han arribat a produir-los irritació als ulls, vòmits i malestar a la gola”.

“L’assemblea va decidir estudiar la possibilitat de dur el cas a la Fiscalia de Medi Ambient o iniciar altres accions judicials donada la forta sospita veïnal de que l’empresa no estiga respectant la normativa ambiental. Mentres tant anunciaren la participació a la próxima Junta de Barri de laa Canyada per demanar el suport a la resta d’associacions veïnals del barri” apunta Juanma Ramón.

“En resposta a les queixes de les persones que estan patint aquestos efectes dolents en la seua salut, hem preguntat si el consistori té algun expedient obert al respecte, o si hi ha informes tècnics d’actuacions realitzades per l’Ajuntament sobre el control de dites emissions. Però fins a data de hui, la callada per resposta i els veïns i veïnes sense cap solució al greu problema per a la seua salut i contra el medi ambient”.

“Des de Compromís considerem que la salut de les persones i el respecte al medi ambient mereixen tot tipus de consideració per part dels poder públics implicats. L’administració hauria de facilitar a l’empresa la recerca o l’assessorament per trobar una solució tècnica a aquest problema”.

“Compromís per Paterna dóna el seu suport a les accions que els veïns i veïnes de la zona inicien per tal d’acabar amb les emissions atmosfèriques i els seus efectes nocius en les persones. I si això passa per dur el cas a Fiscalia de Medi Ambient, no ens tremolarà la mà per a fer-ho”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL PUNT, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,