• Juanma Ramón exigix al consistori el compliment dels acords plenaris de maig

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “davant la inacció del govern del PP, i després d’un mes i tres incendis, hem convocat els veïns de la Canyada a una assemblea oberta per tal de crear brigades ciutadanes que ajuden a vigilar la Vallesa i el Parc Natural del Túria”.

“El bosc no pot esperar més davant la desídia del PP, que no complix amb l’acord plenari de maig on tots els grup aprovàrem, a proposta nostra, crear un voluntariat per a cuidar la Vallesa, a més de dotar amb més mitjans materials i personals la prevenció i extinció d’incendis. Així, demà dimarts, a partir de les 19 hores en el Parc de la Pinada de la Canyada, farem l’assemblea per tal d’organitzar-nos amb totes les persones que vullguen participar. I si algú no pot vindre a l’assemblea però està interessat en ajudar, també té l’opció d’enviar-nos les dades al mail voluntariatvigilanciavallesa@gmail.com . L’estiu no ha fet més que començar i el PP ha deixat al bosc i al Parc Natural del Túria abandonats a la seua sort”.

“El panorama de vigilància i protecció és desolador. Hem confirmat que la torre de vigilància que hi ha a la Vallesa es cobrix entre setmana per un dels dos policies de barri de la Canyada. I que el cap de setmana qui fa el servei és personal d’atestats, evidentment sense cap formació específica en incendis forestals, i deixant de fer les seues tasques com a agents de barri o d’atestats. A tot això s’afegeix que no tenim cap constància que es faça vigilància nocturna a la torre de la Vallesa, una situació que deixa el nostre pulmó verd en total perill”.

“I ens queda el dubte de per què Paterna no disposa de les brigades forestals subvencionades per Conselleria, com té l’Ajuntament de Ribarroja. I tampoc està clar per quina raó l’Ajuntament de Paterna va rebutjar l’oferiment de Ribarroja per a que estes brigades feren la vigilància de la torre que hi ha a la Vallesa”.

“Però aquest escenari és conseqüència de l’històric de retallades en prevenció i extinció, que començà en 2012, continuà en 2013 i que en 2014, quatre dies abans de l’últim incendi, el PP va deixar a zero euros. Serveis que Agustí i el seu equip consideren secundaris, com la neteja dels abocadors incontrolats que siguen risc d’incendi; l’arreplegada de fem i envasos fitosanitaris en l’horta; la neteja de solars propers a espais naturals sensibles o que puguen representar risc d’incendi; i la mateixa vigilància forestal. Tot un desgavell que ens reafirma en insistir que les retallades del PP, malauradament, són les nostres cendres”.

“És decebedor, però sabem que la vigilància forestal si no la fa la ciutadania no es farà. Amb la qual cosa no es queda una altra eixida que convocar a totes les persones que vulguen cuidar el nostre bosc i el nostre Parc Natural. Hem de passar ja a l’acció”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, LA VEU PV, PATERNA AHORA, MERIDIANO HORTA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, PATERNA AL DÍA, EL PUNT,