• La formació critica que el PP torne a gastar els mitjans per a comunicar-se amb l’oposició anunciant que portarà un esborrany dels pressupostos 2015 al ple

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’anunci de la rebaixa d’un 25% de la contribució al poble és un estratagema electoral evident. És una fugida endavant de l’alcalde que busca mecanismes per a recuperar la seua pérdua de credibilitat política dels últims temps com a gestor del PP. Però a més més, i donat el seu escàs talant democràtic, deixa que el seu regidor d’Hisenda anuncie a través de la premsa que al ple de juliol portaran un esborrany dels comptes municipals per a 2015”.

Segons explica Ramón, “després de pujar la contribució de 2007 a 2012, ara el PP vol aparéixer davant l’opinió pública com el redentor i salvador de la ciutadania de Paterna, deixant-la al nivell del rebut de 2011. Coincideix que 2011 i ara són dos finals de legislatura, la qual cosa evidencia clarament que és una mesura electoralista”.

“Els mateixos que ens exprimiren i retallaren, ara pretenen enganyar-nos amb una baixada d’aquest impost. No tenen cap vergonya en posar-se la medalla per traure’ns del fangar on ells mateixos ens clavaren. Ningú de l’equip de govern explica que aquesta rebaixa de la contribució es farà perquè hi ha 3,8 milions d’euros que són de l’aplaçament del pagament del prèstec per als proveïdors. Uns diners que ara no s’han de pagar però que acabaran pagant-se. Igual que el PP tampoc diu que es podria destinar tres milions més a la despesa social i a la promoció d’ocupació. Ni tenen voluntat política ni els interessa”.

D’altra banda, “la referència que fa el regidor d’Hisenda, Manuel Palma, als 16 milions de superàvit en 2013 gràcies a la gestió d’Agustí, cal subratllar que són uns diners ficticis perquè només existeixen al cap de Palma, que compta tots els ingressos pendents de cobrar, com per exemple l’’BI de l’antic IVVSA que, per cert, l’evolució de la gestió del PP ha demostrat que no hi ha garantia que se cobre. Així el regidor d’Hisenda el que ha fet és augmentar els ingressos pendents de cobrar fins als 25 milions d’euros, on també s’inclouen grans deutors com els bancs i d’altres administracions governades pel PP”.

“Compromís en totes les pujades d’impostos que ha fet el PP sempre hem proposat, a les nostres esmenes als pressupostos municipals, una baixada de la contribució per a tindre impostos raonables i que la despesa en serveis públics siga acorde, renunciant als superàvits. Però el PP ha fet el contrari: ha retallat en serveis, ha pujat impostos i ha tret pit amb els superàvits obtinguts amb el patiment dels veïns”.

“Anem a estar atents a si la baixada anunciada pel PP és la que diuen i no com feren amb l’anunci fals de baixar un 12% el rebut de l’IBI, arran la nostra proposta als veïns, i que després l’equip de govern va aplicar però només en un 8%. Tot i aquesta necessària rebaixa d’impostos del 25%, al 2015 tindrem marge per a ampliar la despesa social en tres milions sempre que el PP renuncie al superàvit. Qüestió de voluntat i de destinar els diners a allò prioritari”.

“A més a més, des de Compromís analitzarem els comptes municipals previstos per a 2015 per tal d’informar a la ciutadania de les retallades que suposarà aquesta baixada d’impostos, i tornarem a donar alternatives a aquestos pressupostos”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ, LA VEU PATERNA, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC,