Després de la informació apareguda hui al mitjans (LEVANTE, EL MUNDO, EL PAÍS), sobre la investigació del TSJ en quant al finançament del PP a Paterna, repesquem la nota de premsa que publicàrem el 13 de maig de 2014 sobre el finançament de la campanya 2007  del PP de Paterna:

JUANMA RAMÓN: “AGUSTÍ  HA AMAGAT AL JUTGE QUE LES DESPESES ELECTORALS DE 2007 LES ASSUMIREN CONSTRUCTORES”

  • La formació porta al jutge Ceres documentació on es reflexa la comptabilitat de la despesa electoral de 2007, que supera els 200.000 euros  

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, “ha mentit i mentix sobre les despeses de la campanya electoral que el portà a ser alcalde el 2007, amb la qual cosa no li ha dit tota la veritat al jutge quan anà a declarar, fa uns dies, sobre el finançament il·legal del Partit Popular a la Comunitat Valenciana. Declaracions on Agustí va dir que no recordava qui li va pagar l’acte de campanya. Potser amb aquesta documentació li refresquem la memòria”.

Segons explica Ramón, “disposem de documentació que prova que la declaració del Sr. Agustí no es correspon amb la realitat. Documentació que li hem presentat al jutge Ceres i que mostra que les despeses electorals de la campanya de 2007, més de 200.000 euros, varen ser assumides per diverses empreses constructores”.

“La documentació que aportem és un desglose de les factures emeses per l’empresa EUROSTALVIS COMUNICACIONES SL, empresa a la qual el PP de Paterna va encarregar-li la gestió de màrquetin de la campanya electoral de 2007. Cal dir que l’administradora en eixe moment d’EUROSTALVIS COMUNICACIONES SL era Amparo Burgos, actual directora de màrqetin de l’empresa municipal GESPA, de capital 100% públic”.

“En les factures es pot veure que encara que als conceptes identifica clarament com a destinatari al PP de Paterna, les dites factures són emeses a nom de tres empreses constructores amb una mateixa adreça fiscal. Com indiquen els documents, són empreses que res tenen a veure amb la publicitat, el màrquetin o les campanyes electorales, per la qual cosa és difícil trobar cap justificació per a que paguen despeses de la campanya electoral d’un partit polític”.

“En total, en la comptabilitat que adjuntem, les anomenades empreses es fan càrrec d’unes despeses de la campanya del PP de Paterna per valor aproximat de 127.000.-€. I contemplen uns pressupostos a més a més de 122.000.-€ més que, si bé la comptabilitat no reflexa el seu pagament, si foren realitzats, segons allò observat a la campanya de 2007”.

Per tot això, “des de Compromís per Paterna ens hem adreçat al jutge Ceres perquè investigue els apunts comptables per a dictaminar si hi ha relació amb el finançament il·legal del PP a Paterna, i si als fets que li manifestem hi ha algun indici de frau comptable per falsedat documental i doble comptabilitat. Volem que el jutge Ceres investigue les relacions entre els administradors d’aquestes empreses constructores amb el PP”.

“Volem que la justícia pose llum i dictamine si el PP, mirant la comptabilitat que aportem, no va pagar directament les despeses de la campanya electoral de 2007, amb la qual cosa ens trobariem amb un cas de frau electoral. Nosaltres posem la documentació, i ara ha de ser el jutge qui decidisca si hi ha fil d’on estirar o no”, conclou Juanma Ramón.