“Assumiràs la veu d’un poble

I serà la veu del teu poble

I seràs per sempre poble”

Amb aquestes paraules del gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés m’adrece a totes les persones que hui ens acompanyen en aquest saló de plens,,,molt bon dia.

Aquestes paraules, el fet d’assumir la veu del poble, pot ser es allò que ens espenta a presentar-nos a unes eleccions municipals

Assumir la veu d’un poble, estar despert per tots… sàvies  paraules del poeta que han de convertir-se en els eixos de la gestió de qui siga alcalde o alcaldessa d’un municipi com és el de Paterna

Els versos continuen, pot ser aplicable els sacrificis d’eixos representants públics

I patiràs, i esperaràs

I aniràs sempre entre la pols

I et seguirà una polseguera

I tindràs fam i tindràs set”

En el cas de Paterna des de 2007 aplicable també als veïns i veïnes de Paterna que han patit i pateixen la gestió del PP… Des de els autónoms i empreses, moltes ja tancades, que no cobraven les factures (eixos si que patien i esperaven i anaven entre la pols) que sumaren més de 26 milions d’euros en 5 anys d’impagats, fins als veïns que han vist com els pujaven els impostos, taxes i retallaven serveis públics i privatitzaven per tapar eixe forat (també han patit molt, i passen fam i set, com deia el poeta).

Patiment com els interins i les seues famílies, els que vostés acomiadaren a principi de legislatura. Decissions d’aquest ple com els pressupostos anuals amb totes les retallades…i que vostés han donat suport amb el seu vot a favor…decissions que no s’esborren amb la dimissió del senyor Agustí

Hui ens trobem triant a la persona que ha de ser alcalde o alcaldessa durant els 8 mesos que queden d’aquesta legislatura. Una legislatura que de moment s’ha saldat amb dos imputacions per al ja ex alcalde i amb una imputació per a cinc regidors de la Junta de Govern Local. Precisament hui una regidora imputada es presenta per a ser triada alcaldessa.

Compromís ja diguerem al passat ple extraordinari que la dimissió de l’ex JuanmaRamon atenent als mitjans despres del plenarialcalde obria la porta i mostrava el camí a seguir per tots els imputats i imputades de l’equip de govern. Però de moment ningú mes ha dimitit. I hui, si ningú se’n ix del guió anem a acabar el matí amb nova alcaldessa, alcaldessa imputada. Una mostra del continuisme de l’anterior alcalde. Però Compromís insistim en la Nostra postura de no votar cap imputat en cap llista ni en cap lloc de la gestió política, com ara en aquest ajuntament.

 

Compromís ha fet la seua tasca, la de fiscalitzar l’acció de govern, arribant fins a l’ultima instància. Tasca que es nostre treball com a oposició. Per que volem reconduir la situació política a Paterna. I eixa situació no passa per un govern del PP amb imputats.

Compromís per Paterna ha decidit que siga jo el candidat per aquest Canvi necessari i que s’anuncia i reclamem amb urgència. Perquè Compromís vol estar en el canvi que rescatarà Paterna de l’actual situació a la qual l’ha portat la política del Partit Popular.

Compromís ens presentem com opció a que Paterna visca eixe canvi. El Rescatem Paterna es el nostre lema. I podem fer-ho…per que Compromís ja governa en altres pobles, ja hi ha un bagatge darrere per a poder gestionar el nostre poble. I ara ho volem fer a Paterna. I es pot fer mirant amb la lupa de la transparència i fent, com a primera actuació una auditoria, una inspecció a fons de les actuacions dels governs del PP, I cal denunciar, seguirem denunciant totes les irregularitats que trobem i que cadascú assumisca les seues responsabilitats.

És el moment de tindre una Paterna neta de corrupteles, no podem admetre com a normal un Ajuntament amb una Junta de Govern Local imputada per aprovar un despesa de 628.000 euros coneguent prèviament informes en contra de l’Interventor i la Secretaria municipal, No és normal estar imputat, per molt que vullguen vestir-ho de simple error administratiu…com no és normal un ajuntament investigat per la Fiscalia per la gestió de personal, per l’omissió de funcions en la protecció del medi ambient o del nostre patrimoni en la Vila Romana…sense oblidar les últimes notícies sobre la investigació del fiscal anticorrupció sobre la finançació de la seua campanya electoral de 2007. Tot això no és normal i per això Compromís els ha portat  a Fiscalia.

Els fets demostren que no s’ha gestionat ni es gestiona bé. Que el caos es qui desgoverna Paterna. Per que Paterna no pot estar dirigida des de fora, per consultores externes de capçalera, profusamente contractades per promoure megaprojectes i modificacions urbanístiques privatitzacions i altres fàbules

Davant açò, Compromís som una alternativa creïble per a que Paterna funcione. I ha de funcionar amb rigor, transparència i participació ciudadana. I ha de funcionar amb l’objectiu de:

  • Assegurar que cada família i persona Puga tindre una vida digna
  • Que Igualtat d’oportunitats de les persones siga una realitat, sens enxufisme
  • Per a que la veu de la ciutadania s’escolte i faça veritat la participació ciutadana en les decissions importants que afecten al poble
  • Per a que el nostre territori estiga lliure de l’especulació i de l’urbanisme descontrolat dels megaprojectes depredadors del nostre territori
  • Per a que els nostres espais naturals puguen ser gaudits per tota la població, assegurant la seua conservació sense cap degradació
  • Per a que la nostra identitat com a poble es mantinga amb diginitat

Principis que per a qualsevol ciutadana o ciutadà són evidents però que el PP ha dimanitat tal i com demostra la seua deficient gestió, tal i com coneguem i tal com ja s’han encarregat de dir que continuaran fent.

Per això Compromís vol rescatar Paterna, rescatar-la d’aquesta manera de procedir i retornar-li a la política la seua dimensió de servei al ciutadà que mai s’hauria d’haver perdut. Per això pareix un sarcasme que damunt asseguren publícament la continuïtat d’un model fracassat, que ha fet aigua en tots els projectes estrella i que ha decebut a tants veïns amb les promeses incomplides.

Si analitzem les polítiques urbanístiques que el  PP ha dut a la pràctica amb els seus megaprojectes, els dos monstres de Puerto Mediterráneo i la Zona Franca, el futur de Paterna és molt negre.

Un futur que passa pel model depredador del territori, es un absurd pensar que anem a eixir de la crisi, orginada per la rajola, amb més rajola i més especulació. Un desgavell com destinar el superavit a endeutarse en 10 milions d’euros per comprar terrenys, com si no tinguerem mes prioritats

Compromís ho te calr i per això volem la reversió de tot el procés. Volem que s’anul·le per que és un llegat ruïnós per a les generacions futures de paterners i paterneres, tramitats a més en procesos plens d’ilegalitats i alegalitats.

La megalomania del PP farà que, si no ho impedim, les futures generacions veuran com el poble es queda sense ni un pam lliure de rejola i sens ecomerç local ni economia productiva. Paterna ha de ser un municipi sostenible ambiental social i economicament i amb dos gegants de formigó serà impossible. Per això Compromís anem a lluitar per que s’ature aquesta barbarie dels megaprojectes, tant del Puerto Mediterráneo com de la Zona Franca.

I si vosté ara, Sra. Martínez, es hui la nova alcaldessa, li exigim que coma prova de la seua bona voluntat de govern i de consens s’ho prenga seriosament i ho ature. Per que Paterna no pot gastar ingents quantitats de Diners públics en la promoció de la Zona Franca i en els famosos viatges a la Xina. Tenim altres coses més urgents on gastar-se els diners

I recorde que per crear ocupació des de Compromis els hem fet una proposta que no pot passar per alt: el nostre Pla d’Ocupació, un pla de reactivació econòmica, un pla que permetrà revitalitzar els poligons Industrials i el xicotet comerç, abandonats pel seu govern, es pot crear ocupació sense necessitat de tindre un Puerto mediterraneo ni eixa Zona franca virtual. Un Pla que ajudara a crear ocupación amb criteris d’economia verda.

Igual d’important que la creació d’ocupació són els serveis socials per a la Nostra ciutadania. Escoltar i atendre els veïns i veïnes comenta per donar prioritat a l’acció social… Ahí tenim l’exemple del barri d’acció preferente de la Coma, declarat per decret del Consell, i que ara el PP l’ha reconvertit en barri INACCIÓ PREFERENT. Tots els grups politics hauriem d’actuar a l’unison per a exigir el tracte que es mereix per llei, en compte de maltractar-lo més encara amb les seues retallades..

Les politiques socials passen per garantir eixe dret que al cap i a la fié s un dret constitucional. Parlem d’exemples com la Renda Garantida de ciutadania, avançar el pagament de la qual vortaren vostés en contra, després d’escoltar la Nostra proposta.

Avançar una subvenció que la Generalitat paga tard, tardíssim fent patir als més necessitats del poble. Això és una decissió al servei del seu poble i no ho fan per que no volen. Recorde Sra. Martínez que en 2 anys hem perdut vora un milio d’euros de RGC per no poder justificar la subvenció. Com si ens sobraren els diners, o no hi haguera més gent per optar a les ajudes

Perquè amb el 1077000 euros que s’ha estalviat de pagar el prestec ICO, que s’han trobat de carambola enguany podien haver-se avançat, i vostés votaren de la nostra proposta de destinar-lo exclusivamente al serveis socials i ocupació..

Eixa es la prioritat de Compromís per a la ciutadania de Paterna i que voste no comparteix

Paterna ha de ser pionera en programes que acaben amb el risc d’exclusió social que viuen algunes persones de la nostra ciutadania. Amb més recursos i més projectes que previnguen l’exclusió i que previnguen les ajudes socials d’emergència de les que vostés fan gala. Eixa és la Nostra idea de fer polítiques socials basades en la justícia social i en la prevenció, no en la caritat i l’assistencialisme apagafocs que practiquen vostés tan orgullosos..

Però evidentment sense recursos econòmics no es pot fer. Per això en Compromís apostem per la nostra oficina de control pressupostària com a eina que garantisca la transparència dels comptes municipals. Una oficina oberta a la ciutadania per saber com i en que l’Ajuntament es gasta els diners publics. Per cert proposta aprovada i mai posada en marxa pel PP

Compromís vol un model econòmic que aposte per la despesa en polítiques socials i que a l’hora puga tindre sanejades les arques municipals. Un model que ha de rellançar l’economia productiva passant pel xicotet comerç i els polígons com ja hem assenyalat.

I un model on la gestió pública reconduïsca situacions com la creada al voltant de l’empresa publica GESPA, vinguda a menys amb la seua intenció inminents de vendre-la. Altres dels continuïsmes Sra Martínez? Per que es pot encara evitar, esperem que tampoc continue amb aquesta venda.

Nosaltres volem empreses públiques que donen serveis públics de qualitat i pugen crear ocupació estable i amb transparència i igualtat d’oportunitats en la selecció de treballadors, SENSE ENXUFISME NI MALBARATAMENT

Simplement una gestió responsable, com vostés no han fet

Parlem ara de la Vila Romana, ferida de mort. Que vosté coneixerà de la seua etapa de regidora de Cultura. Sabem que la Fiscalia està investigant pel pressumpte delicte contra el patrimoni històric per l’abandó que ha patit i patix la Nostra Vila Romana, la troballa arqueològica que explica l’origen Romà de la Nostra vila de Paterna. Altra víctima de la desídia i el caos del PP que haurem de rescatar

I com a eix vertebrador de tot la participació ciutadana, fins ara ferida de mort. Per que no oblidem que la política ha de respondre als interessos as ciutadans. Però si no els deixem participar per a que ens transmeten les seues preocupacions poc podrem fer. Defensem i apostem pel municipalisme i per les politiques de proximitat. Volem potenciar la participació ciutadana…menyspreada pel PP deliberdament, creant un desànim entre les associacions veïnals sense precedent

Com millorar?

Fent per exemple els plens de vesprada. Costum que es va perdre i que ara volem recuperar; o passant el pressupost municipal a les juntes de barri i consells sectorials, o fent-los arribar pels barris, per que puguen coneixer i opinar sobre les Inversions que necesiten. Aquelles Inversions dels pressupostos participatius congelades recorden?

Si es vol, és pot fer la participació ciutadana amb majúscules.

Des de Compromís hem demostrat i seguirem demostrant que tenim propostes en positiu, aprovades pel plenari i mai executades. Anem a seguir desenvolupant una tasca rigorosa de fiscalització i control polític a la gestió de govern. Estem oberts al diàleg i al consens com sempre hem fet:

TREBALL I BENESTAR dos objectius molt concrets, que representen la voluntat majoritària dels paterners i paterneres en estos moments de crisi, al mateix temps que simbolitzen per una part un fort contingut programàtic. I per altra, un claríssim compromís social que amb Compromís es veuràn acompanyat de suficient dotació pressupostària

COLABORACIÓ I PARTICIPACIÓ amb la ciutadania, açò ja es qüestió d’estil…eixes seran les eines que el nostre grup municipal seguirà emprant durant els 8 mesos que queden de legislatura

SENSE OBLIDAR LA CONTUNDÈNCIA I LA TOLERÀNCIA ZERO DAVANT EL MALBARATAMENT, EL MAL ÚS DELS DINERS PÚBLICS I LA CORRUPCIÓ

LLUITAREM per dur endavant les politíques de progrés i futur que Paterna necessita.

Un futur VERD, D’ESQUERRES, VALENCIANISTA, IGUALITARI I JUST PER A TOTS I TOTES.

Estem convençuts que amb el compromís de totes i tots podem rescatar Paterna