• La multinacional desmunta els mesos de mentides i falses expectatives creades pel PP de Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “hui la multinacional Bauhaus, a punt d’obrir la seua tenda en Paterna, ha deixat en ridícul a l’alcaldessa. I Elena Martínez no ha tingut més remei que eixir en premsa diguent que esperava més contractacions d’aturats de Paterna i no només 80 persones. Ella sabia, des del principi, que este era el final del conveni urbanístic signat”.

LEVANTE-EMV (17 setembre 2014)
LEVANTE-EMV (17 setembre 2014)

“Però Bauhaus, en avançar-se i emetre un comunicat anunciant les contractacions laborals, li ha desmuntat tots els mesos de mentides i falses expectatives creades pel PP als aturats de Paterna. No és de rebut que ara es lamente de la baixa contractació de persones del poble i que es faça la sorpresa, perquè era un fet anunciat des del minut ú en un conveni urbanístic redactat mà a mà amb l’anterior alcalde, ella i l’empresa, sense els criteris dels tècnics de l’àrea, i que l’equip de govern del PP es va aprovar”.

LAS PROVINCIAS (17 setembre 2014)
LAS PROVINCIAS (17 setembre 2014)

A més a més, Ramón explica que “després de veure la informació publicada, ens hem adreçat a l’àrea de Garantia Social i hem comprovat que no hi ha cap documentació oficial sobre els llocs de treball creats ni quins han sigut els paterners triats mitjançant l’Agencià de Col·locació municipal”.

“Però l’empresa ja sabia el que es feia perquè el conveni signat no valia per a res i no la comprometia a res, ja que deixa ben clar que Bauhaus es comprometia a ‘la creación de hasta 100-150 nuevos puestos de trabajo’, sense concretar un mínim, i que eren ‘preferentemente con personas residentes en el municipio’, un compromís que en realitat no ho és. Això demostra que la multinacional mai ha assegurat fermament la contractació dels aturats de Paterna”.

“Tot això Compromís ho ha estat advertint des que s’aprovà el conveni urbanístic en 2012. Els mateixos que aprovaren eixe pseudoconveni amb l’empresa, entre els quals estava Elena Martínez, són els que també han creat falses expectatives als aturats de Paterna, sent sabedors que el conveni conforme està redactat, no hi ha forma humana d’incomplir-lo perquè no hi ha cap compromís que incomplir. I ara hem d’aguantar les declaracions de sorpresa i estupefacció de l’alcaldessa? Per ahí no anem a passar”.

“D’altra banda, el compliment del conveni portava aparellada la bonificació a Bauhaus del 50% de l’Impost de la Construcció (ICIO), que són 113.000 euros. Una bonificació que per a la multinacional no representa diners i que per a l’Ajuntament de Paterna, si no la duguera a terme, podria suposar destinar eixa quantitat a l’àrea de Garantia Social per a que amb més recursos es pogueren fer més formació a aturats i treballadors. Un àrea víctima de retallades que a primers d’any només tenia 5.000 euros pressupostats per a formació i que, evidentment, es gastaren ràpidament quedant-se a zero”.

“Des de Compromís ja hem presentat un requeriment a l’alcaldessa per a que no done el vist i plau a bonificar eixos 113.000 euros a Bauhaus, i que en tot cas els destine a promoció de l’ocupació en Paterna. I en cas de no tindre més remei que bonificar, que Martínez admeta públicament que els convenis signats i aprovats pel PP són paper mullat”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,