• Compromís per Paterna, que ja treballa en la seua proposta alternativa als comptes municipals, exigeix més despesa social per a desenvolupar programes com el PLIS, invertir en la promoció de l’ocupació i en la rehabilitació de vivendes per a lloguer social

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “estem satisfets després d’arrancar-li a l’alcaldessa el compromís de fer uns pressupostos per a 2015 amb la participació del teixit associatiu de Paterna. Cal que l’equip de govern municipal recupere l’interés per la participació ciutadana que, fins ara, passa per hores baixes. Sobre tot cal que els mecanismes de participació ciutadana funcionen en els assumptes de més importància per a la vida municipal, com l’elaboració dels pressupostos de 2015. I l’alcaldessa ens ha promés que abans que s’aproven els comptes de l’any que vé, l’engranatge de la participació ciutadana es posarà en marxa”.

LEVANTE-EMV (25 setembre 2014)
LEVANTE-EMV (25 setembre 2014)

Segons Ramón, “la participació de les entitats socials en les decissions que afecten al municipi poden, fins i tot, reorientar la deriva que patia l’equip de govern del PP amb l’anterior alcalde. Esperem que l’actitud de l’alcaldessa siga diferent ara, encara que seguim sense entendre per què ha estat tants anys jugant al joc d’Agustí i negant la participació ciutadana”.

“Exigim que el pressupost de 2015 prioritze la rehabilitació de vivendes en el barri de la Coma per a garantir el dret a una vivenda digna, que destine fons per a desenvolupar el Pla Local d’Inclussió Social (PLIS), que tinga una partida per a que cap persona de la ciutadania de Paterna passe fam i que qui ho necessite puga estar atés per un Pla d’Emergència Alimentària. Volem uns comptes que destinen recursos econòmics a la promoció de l’ocupació, a la creació de cooperatives com a ferramenta per a incrementar l’ocupació. 2015 ha de ser l’any de l’impuls dels serveis socials a Paterna”.

En aquest sentit, el regidor de Compromís per Paterna explica que “molts d’aquestos temes i propostes han de tractar-se necessàriament en la Mesa de la Solidaritat, un fòrum que hui l’alcaldessa també ens ha promés que convocarà, després de tindre-lo més d’un any en silenci. Fòrum on es tractaran també propostes com la de l’albergue municipal, aprobada al ple, i fórum on volem deixar sobre la taula algunes propostes més sobre les que estem treballant”.

“La recuperació de Paterna passa per fer uns pressupostos de 2015 més socials, però socials de veritat. Exigim que el ‘buenisme’ del PP es materialitze i que almenys escolten les propostes en positiu que els fem des de l’oposició, com el nostre Pla d’Ocupació o el banc d’aliments municipal. I també demandem que el PP es plante davant les conselleries corresponents per a solucionar temes com el de tots els incompliments que el Consell fa continuament amb la Coma com a Barri d’Acció Preferent: rehabilitació de vivendes, recursos educatius i altres”.

“El PP ha de deixar de mirar tant per l’interés del seu partit i mirar més per l’interés de la ciutadania, perquè, al cap i a la fi, ha de recordar que qui governa està al servei de les persones i no les persones al seu servei”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, MERIDIANO HORTALA VEU PV, EL PERIÒDIC,