• La formació, que ja s’ha reunit amb l’associació de comerciants PUC, també té prevista una reunió amb Multipaterna per parlar del teixit comercial del poble i l’arribada de Puerto Mediterráneo

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “cal explorar totes les opcions possibles per tal de recuperar la salut del nostre teixit comercial local. I una d’eixes opcions és el projecte europeu ‘Green Commerce’, una etiqueta ecològica per als comerços, que ja es va acordar el 2012 però que encara no s’ha implantat i cal fer-ho ja. Amb aquest distintiu el comerç local es revifarà i així, mitjançant el seu compromís amb el medi ambient, millorarà la seua imatge més enllà de Paterna”.

LAS PROVINCIAS (24 setembre 2014)
LAS PROVINCIAS (24 setembre 2014)

Ramón afirma que “hem pulsat la voluntat de l’equip de govern de tornar a impulsar un projecte que es va aprovar al 2012, i que no va comptar amb la resposta esperada entre els comerciants. Per això demanem al PP el compromís de promocionar el projecte amb més intensitat, millorar la informació als comerciants, amb tots els mitjans disponibles, dels avantatges d’obtindre una etiqueta ecològica com el ‘Green Commerce’”.

El portaveu municipal de Compromís per Paterna ha encetat “un procés de participació ciutadana, dins la campanya Rescatem Paterna, reunint-se amb l’entitat Paterna Unió de Comerç (PUC), per tal d’analitzar l’estat del teixit comercial al municipi i les conseqüències de la possible arribada de Puerto Mediterráneo. Dins de la ronda de reunions sectorials també hem aceptat la invitació de Multipaterna per a intercanviar opinions al voltant del megacentre comercial que pretén implantar el PP en Paterna”.

“En contraposició al model de grans centres comercials, des de Compromís donarem suport als xicotets projectes que, sense gran despesa, contribuisquen a millorar la imatge i modernitzar el comerç local de Paterna, com el ‘Green Commerce’. És una marca ecològica que permet als comerços reduir costos de funcionament, estalviant aigua, energia i millorant la gestió dels seus residus”.

“Considerem que recuperar l’aposta municipal per un comerç minorista sostenible suposarà una millor promoció exterior dels nostres establiments, i una millora de la imatge com a comerços compromesos amb la protecció del medi ambient. A més d’assegurar la presència d’establiments i activitats més ecoeficients, amb menys costos de funcionament i per tant amb major possibilitat de crear ocupació. Llocs com Burjassot ja tenen implantat el segell ‘Green Commerce’ i amb molt bons resultats”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, EL MERIDIANO, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC,