• La formació reclama els justificants de les despeses de totes les expedicions a Xina de l’ex alcalde, que declara hui per la seua imputació sobre les despeses en màrqueting de la promoció de la Zona Franca

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “després de comprovar que no hi ha cap factura en cap expedient, ni en GESPA ni en l’Ajuntament, del primer viatge a Xina de l’anterior alcalde, exigim tindre tota la informació de l’expedició a WuXi, unes dades que Lorenzo Agustí no ha presentat fins a data de hui”.

LEVANTE-EMV (1 octubre 2014)
LEVANTE-EMV (1 octubre 2014)

Segons Ramón, “vist l’expedient de les expedicions comercials, no coincideixen les factures que emet GESPA amb els viatges anunciats públicament per l’ex alcalde. Totes estes despeses que, fins el moment, ningú sap ni qui les ha pagat, ni com, ni quan, ni per quin import, estaria bé que es saberen ara que l’ex alcalde i els cinc regidors que aprovaren la despesa de màrqueting de GESPA, entre ells l’actual alcaldessa, van a declarar hui com a imputats davant la jutge”.

“En alguna ocassió, Agustí va dir públicament que el primer viatge a WuXi el va pagar Aidico, per a després dir que GESPA havia pagat part, sense especificar. La qüestió és que aquest institut tecnològic no ha de pagar res que siga promoció de Paterna perquè no està dins de les seues competències. Per això la pregunta és quins interessos tenia Aidico en organitzar-li i pagar-li a Agustí el primer viatge a Xina? Pregunta que ens fa plantejar-ne una altra: quins interessos tenia l’ex alcalde en fer eixe i la resta de viatges?”.

“Des de Compromís volem transparència total amb totes les despeses, i més quan ni en GESPA està el detall dels viatges, per molt que haja pagat Aidico. De moment ja hem demanat per registre el detall dels viatges, perquè GESPA i l’Ajuntament haurien de tindre detall de totes les factures. I sobre tot perquè Agustí sempre ha afirmat que GESPA ho pagava tot. I ara l’ombra del dubte planeja sobre les despeses fetes des de la primera expedició a Xina”.

A més a més, “hi ha un aspecte molt curiós que és que el viatge a WuXi ha desaparegut de la documentació on es relaten les missions per a promocionar la Zona Franca. I encara més: a banda d’aquest viatge fantasma, en la memòria de Zona Franca, Agustí relata que ha fet cinc expedicions en 2013. Però no hi ha correlació expresa entre els viatges que realitza i les factures que GESPA remet a l’Ajuntament”.

“Anem a seguir tirant del fil, anem a insistir en conéixer tots els detalls dels viatges de Lorenzo Agustí a Xina. És l’hora de la transparència, li pese a qui li pese. I si és necessari, recorrerem a instàncies judicials per tal que aquesta documentació que no hi ha en cap expedient, s’incorpore a la causa per la qual demà declaren com a imputats Lorenzo Agustí, Elena Martínez, María Villajos, Sara Álvaro, Vicente Sales i Alfonso Romero”, conclou el regidor de Compromís per Paterna.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, EL MERIDIANO, EL PERIÒDIC,