• La formació denuncia la impassivitat de l’Ajuntament davant una plaga de puces que alguns pediatres han posat en coneixement de la Conselleria de Sanitat com alerta sanitària

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’austericidi del PP està nodrint-se ara dels més menuts, donat el cas dels alumnes d’Infantil del CEIP Ausiàs March de Paterna, afectats per una plaga de puces, que hem conegut per pares i mares del centre”.

“Parlem que hi ha una plaga d’aquestos insectes, de la qual alguns pediatres de Paterna han donat compte a la Conselleria de Sanitat com alerta sanitària. No és de rebut que els xiquets i xiquetes de l’Ausiàs March d’Educació Infantil, d’entre 3 i 5 anys, paguen les retallades i el malbaratament que el PP ha fet dels diners públics”.

Segons explica Ramón, “des que l’equip de govern del PP va decidir gastar l’excusa de les tasques pròpies i impròpies a Paterna, per a evitar donar serveis a la ciutadania, tot ha anat a pitjor. La brutícia i les plagues demostren que l’Ajuntament no està fent la seua tasca de neteja i manteniment dels centres escolars. I ara ens trobem amb alumnes que presenten nombroses picadures de puça, potser a causa de la superpoblació de gats que, d’altra banda, també embruten el pati, creant una alarmant situació d’insalubritat per als menuts, que juguen al costat d’excrements de gat i alguna rata morta”.

“Cal afegir que el cas dels gats no és nou d’ara perquè les denúncies i instàncies de pares i mares sobre aquest tema venen d’anys enrere. Però fins el moment no s’ha dut a terme cap actuació. Si el PP aplicara accions de prevenció, ara no ens veuríem en aquesta situació d’insalubritat que patixen els alumnes d’Infantil. Però falta voluntat política i ganes de treballar per la ciutadania, i el PP ni ho disimula, ja que els pares i mares dels menors afectats porten temps esperant que acudisca al centre algú del consistori per comprovar in situ la situació. I fins a data de hui, ningú ha anat”.

“Per això, des de Compromís exigim una actuació urgent per part del regidor d’Educació i de la regidora de Sanitat. Han de prendre mesures ja perquè els casos de menors afectats per picadures de puces està augmentant. Seria tan fàcil com que per decret es destinaren diners immediatament per a un pla de xoc, per a desinfectar les aules i el pati. A més a més, exigim que es convoque un Consell Escolar Municipal urgent per tractar aquesta situació i altres mancances al centre, perquè hui passa al CEIP Ausiàs March, però no sabem la situació d’altres escoles del poble. Arran d’ahí, exigim a Ignacio Gabarda la redacció d’un pla de manteniment i neteja per a les escoles públiques de Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, MERIDIANO, LA VEU PV, HORTANOTICIAS, LEVANTE-EMV, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, LEVANTE-TV,