• Compromís per Paterna qualifica l’estreta relació entre Aidico, Broseta Abogados i l’Ajuntament de ‘triumvirat’ de la Zona Franca fantasma

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “ara que l’alcaldessa ha destapat la caixa de Pandora en la Fiscalia, respecte a la Fundació para la Innovació de la Infància Comunitat Valenciana (FIICV), exigim tindre accés a tota la documentació, ja que portem sis anys reclamant-la. La nostra sospita que tot allò relacionat amb la FIICV olorava malament ja va començar quan des del govern municipal han posat sempre excuses per a donar-nos la informació. Per això, anem a traslladar a Fiscalia tota la informació sobre la gestió de la FIICV, des de la cessió del solar durant el govern de Borruey fins al malbaratament dels diners públics amb Lorenzo Agustí”.

LEVANTE-EMV (19 novembre 2014)
LEVANTE-EMV (19 novembre 2014)

Segons Ramón, “sembla que el PP vol presumir de ser el més transparent, però si la transparència haguera sigut com cal, l’oposició fa temps que podríem haver fet la nostra tasca. No és de rebut estar sis anys volent accedir a un expedient i trobar-nos sistemàticament amb el no del PP. Ara, una vegada ha desaparegut Lorenzo Agustí de l’escena pública, i tal i com ix hui a la premsa l’alcaldessa empra al Ministeri Fiscal per a demanar-li a l’ex alcalde les explicacions que mai li va demanar ni com a regidora ni com a membre del patronat de la Fundació”.

LAS PROVINCIAS (19 novembre 2014)
LAS PROVINCIAS (19 novembre 2014)

“Des de Compromís hem denunciat en diferents ocasions les irregularitats, el nepotisme i l’obscurantisme en la gestió de la FIICV, així com la relació entre Aidico, Broseta Abogados i el govern municipal del PP. Els tres junts són el triumvirat de la Zona Franca fantasma de l’ex alcalde Agustí”.

“També hi ha certs vincles que desperten el nostre recel, com que la directora pedagògica de la guarderia, Lorena Abellán, és nora de Ramón Congost (Aidico), patrocinador del megaprojecte fantasma de la Zona Franca d’Agustí i ‘paganini’ del primer viatge a Xina. Una relació a la que s’afegeix Ia de la directora del centre, Anne de Vicente, ex adjunta a la direcció del Palau de les Arts, sense vinculacions al món educatiu i dona de Bruno Broseta, soci de Broseta Abogados, buffette que és l’altra pota dels promotors de la Zona Franca virtual”.

“A més a més, recordem que el matrimoni entre Lorenzo Agustí i Ramón Congost, president d’Aidico i del patronat que regia la FIICV, ha suposat desfetes econòmiques diverses des de l’Ajuntament, amb un cost incalculable per a les arques municipals”.

Per això, “des de Compromís exigim a l’alcaldessa que ara que ha obert la porta de la FIICV, que faça igual amb totes les empreses públiques i mixtes, deixant a l’oposició lliure accés a tots els expedients per a fer també la nostra tasca fiscalitzadora, i que la Justícia puga exigir la responsabilitat a qui pertoque”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA AHORA, EL PERIÒDIC,