• Compromís per Paterna requerix al consistori a prendre mesures que són immediates i que podríen aliviar el malestar de la ciutadania afectada
LEVANTE-EMV (20 novembre 2014)
LEVANTE-EMV (20 novembre 2014)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, que ha participat en la concentració veïnal d’aquest matí en Laiex, afirma que “el cas d’aquesta empresa no acaba de tindre una solució que puga aliviar el malestar i les males olors que patixen les persones residents a la Canyada, i els alumnes de l’Institut de Secundària del barri. Per això, i tenint una Ordenança Municipal sobre la Protecció de la Convivència Ciutadana, considerem que el consistori ha d’aplicar-la de manera contundent i obrir ja un expedient sancionador a aquesta empresa”.

Segons explica Ramón, “l’article 14, apartat 1, de l’ordenança diu que ‘tots els ciutadans estan obligats a respectar el descans dels veïns i a evitar la producció excessivament elevada (…) d’olors que alteren la normal convivència’. Mentre que a l’apartat 2 del mateix article assenyala que es prohibeix ‘(…) l’emissió d’olors molestes o perjudicials per a les persones’. L’equip de govern del PP ho té fàcil, només cal voluntat política de voler treballar per la ciutadania i aplicar sancions municipals”.

“Hi ha denúncies fetes pels afectats a la Policia Local de Paterna, al Seprona, la Fiscalia també té l’assumpte entre mans, s’han fet estudis olfatomètrics, però tot sense que els veïns i veïnes tinguen una solució satisfactòria. En Compromís ens hem adreçat als veïns, a qui convocàrem en assemblea pública el mes de juny, reunint a més de mig centenar de persones afectades per les olors de la química del polígon Font del Gerro. I comprovàrem in situ l’olor, molt forta, i s’assabentàrem que les emissions han arribat a produir irritació als ulls, vòmits i malestar a la gola”.

Des de Compromís “considerem que la salut de les persones i el respecte al medi ambient mereixen tot tipus de consideració per part dels poders públics implicats. La nostra formació dóna tot el suport a les accions que els veïns i veïnes de la zona estan portant a terme per tal d’acabar amb les emissions atmosfèriques i els seus efectes nocius en les persones. La situació va complicant-se fins el punt que l’IES que hi ha al costat hagué de suspendre les classes a finals d’octubre un dia que les emanacions eren fortíssimes”.

“Per tot això, pensem que ja està bé, que els veïns no poden aguantar la desídia de la conselleria de Medi Ambient que s’amaga en analítiques costossísimes o en els capritxos del vent. És el moment que el PP done un colp en la taula i sancione a l’empresa, amb una mesura tan senzilla com aplicar l’Ordenança Municipal de la Convivència, proposta que ja hem traslladat a l’equip de govern. Volem contundència, i que l’Ajuntament esgote totes les vies que té al seu abast per a pressionar a l’empresa i que esta pose les mesures correctores necessàries, pel bé de la ciutadania de Paterna i, en concret, pels afectats per les emanacions de Laiex”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, MERIDIANO HORTA, LA VEU PV, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC,