• Compromís per Paterna denuncia la greu situació d’emergència social dels 817 perceptors i el temps perdut gràcies a l’alcaldessa, i proposa una partida específica al pressupost de 2015

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el PP continua actuant a rebufo de les nostres propostes, i ara ho ha fet amb el pagament de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). En juliol i en octubre presentàrem la mateixa moció perquè el consistori ho avançara, obtenint el vot en contra del PP. Però ara va i el PP, després de dir no a les dos mocions, ens dóna la raó, recula i avança el pagament de la RGC, de la qual cosa ens alegrem per les persones que porten des de febrer esperant”.

LEVANTE-EMV (21 novembre 2014)
LEVANTE-EMV (21 novembre 2014)

“El que ens sembla de molt poca qualitat humana i política és que des de juliol l’anterior alcalde, l’ara alcaldessa i el seu actual equip de govern han estat negant l’emergència social de Paterna i votant en contra de la nostra petició per donar una solució als impagaments de la Conselleria de Benestar Social. I ara, ràpidament, d’amagat, l’alcaldessa publica els decrets per a fer allò que Compromís demanàvem i que ens ha negat per dos vegades: avançar la RGC”.

“Estem parlant que en octubre el PP digué no i que no va tardar en recular i així, la primera setmana de novembre, s’avançaren 245.000 euros per decret i, hui mateix, hi ha un decret on s’avancen 533.000 euros. A estes quantitats cal afegir els 300.000 euros que faltarien per a tindre la totalitat dels 1,3 milions d’euros que Conselleria déu a Paterna en concepte de renda garantida”.

“Considerem que tota l’espera es podia haver evitat a la ciutadania que està en situació d’emergència social. Però l’orgull del PP ha fet que es perda un temps preciós i que les persones hagen passat i continuen passant dificultats. A més a més, els paterners i paterneres no han de pagar en cap cas els destarifos de la conselleria, ja que si la conselleria està arruinada és per culpa dels lladres i malbaratadors del PP, i no de les persones que han sol·licitat la RGC. Persones que no han de patir el caos i el malbaratament del desgovern del PP”.

“Cal que la renda garantida estiga contemplada als pressupostos de 2015. És necessari actuar davant la ciutadania com l’administració més propera. I això es fa amb previsions com aquesta, de cara als pressupostos de l’any que vé. La ciutadania necessita tindre garantits els drets bàsics. I per això hem requerit a l’alcaldessa perquè als pressupostos de 2015 hi haja una partida per a RGC, per garantir que els beneficiaris puguen cobrar puntualment per a no dependre de la Conselleria, evitant retards i situacions d’emergència a la ciutadania”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL PERIÒDIC,