• LEVANTE-EMV (29 novembre 2014)
    LEVANTE-EMV (29 novembre 2014)

    La formació critica que les anades i tornades en les mentides del PP han tingut a la ciutadania com a primera perjudicada de les deficiències del servei

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’Ajuntament del municipi ha d’assumir ara la seua responsabilitat per no haver exercit la seua tasca de control a FCC com a contratista del servei d’arreplegada de fem a Paterna. No està clar que el primer informe sobre les deficiències en l’arreplegada del fem al poble tinga data de quatre anys després a l’inici de la prestació. És que no calia fer informes des d’un principi? Què es va amagar en els primers quatre anys? Per què?”.

Segons Ramón, “el jutge és clar en les seues paraules, ja que diu que l’Ajuntament de Paterna va fer un abandonament de les seues obligacions fiscalitzadores cap a l’empresa contratista per no controlar-la des del minut ú com hauria d’haver-se fet. És més, el jutge valora que el primer informe que es fa passats els quatre anys avala que el servei estava prestant-se i que, malgrat tindre deficències, no era prou per a rescindir el contracte que, al final, era l’objectiu del PP”.

“Al final de tot, qui ha eixit perjudicat en tota aquesta història d’anades i tornades de les mentides del PP ha estat la ciutadania, que sempre ens ha traslladat les seues queixes per la falta de neteja i l’acumulació del fem”.

D’altra banda, “hem de recordar que no sols el consistori governat pel PP va mirar cap a un altre costat durant quatre anys mentre el servei tenia deficiències. A més a més, tenia un compte pendent de 9,5 milions d’euros amb FCC, un total de 64 factures, la més antiga de 2009, que pagàrem els paterners de colp amb el préstec ICO demanat a Montoro en 2012. Un préstec que ens costarà deu milions en interessos”.

“Mentre Agustí amagava les factures de FCC al calaix al 2011 es destapa l’incompliment i el PP vén als mitjans la rescissió del contracte, aprovada en Junta de Govern Local amb els vots a favor de tot l’equip del PP, inclosa l’alcaldessa. Una fugida endavant de la Junta de Govern Local que no ha servit de res i que s’ha quedat en fum. És més, Compromís ja diguérem que era una temeritat i que costaria molts diners. Però el PP es va encabotar en dur-ho a tribunals”.

“Així, l’ara alcaldessa ha de depurar les responsabilitats polítiques que es deriven de tot aquest assumpte d’abandó d’obligacions i arribar fins a l’últim responsable. Fins i tot haurà d’auto depurar-se, perquè, una vegada més, ella va emetre vot a favor de tots els desgavells que el seu antecessor li posava al davant, seguint la doctrina de partit”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL MERIDIANO, LA VEU PV, EL PERIÒDIC,