• Compromís per Paterna exigeix que es convoque a la ciutadania per a incloure les propostes veïnals en l’elaboració dels pressupostos que aniran al ple de desembre

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “allò que es va inventar l’anterior alcalde de la mesa, o no mesa, de pressupostos per a elaborar entre govern, oposició i ciutadania els comptes municipals, està boquejant. La conseqüència és que la participació ciutadana està tan morta com la no mesa i que els pressupostos de 2015 passaran per la cuina del PP i, ens agraden o no, haurem de menjar-se’ls”.

LAS PROVINCIAS (4 desembre 2014)
LAS PROVINCIAS (4 desembre 2014)

Segons Ramón, “l’alcaldessa va comprometre’s en el ple de novembre a convocar els órgans de participació per saber les propostes de les entitats veïnals i socials de Paterna en quant a allò que hauria d’estar contemplat al pressupost de 2015. Però cap de les entitats del poble podrà ser escoltada per l’equip de govern del PP perquè el temps ja corre en contra”.

“Fins i tot l’any passat, per tal de justificar els retalls, ‘inevitables’ per la crisi que ho emmarca tot, varen fer una altra ‘consulta popular’ absolutament fracassada perquè el PP no entén el que és la participació veïnal. Només anem d’ocurrència en ocurrència. Però en la pràctica ja fa molts anys que el projecte de pressupostos no té una discusió tranquil·la dins l’actual estructura de Participació Ciutadana, ni tan sols a través de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVEPA), res de res, ells apliquen la norma: ‘nosotros mandamos, nosotros decidimos’”.

“Malgrat això, Martínez ha de convocar un Consell de Participació Ciutadana o una Mesa de Pressupostos almenys per a donar oportunitat d’expressar-es als col·lectius que volen aportatr les seues idees als que serán els comptes de l’any que vé”.

“Però tot demostra que el continuisme agustiniano que està emprant Elena Martínez en la seua gestió tindrà com a resultat posar-li una mordaça a la ciutadania. Mordaça que li evita sentir les veritats incòmodes de molts paterners i paterneres que están a disgust amb la pressumpta nova forma de governar de la delfina del PP”.

“Quan Compromís estem en l’equip de govern, farem que la participació ciutadana tinga el paper que li correspón, i que s’escolte la veu dels paterners i paterneres en assumptes tan cabdals per al poble com l’elaboració dels comptes municipals, participació que és l’única via per a fer uns pressupostos realistes i que arrepleguen les iniciatives concretes que afecten directament a tots”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, MERIDIANO HORTA, LAS PROVINCIAS,