Compromís per Paterna recorda que en abril es va prendre l’acord de fer-ho, arran d’una moció seua amb el vot unànim de tots els grups    

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la línia d’ajudes per a assumir el copagament dels discapacitats del municipi, aprovada en abril de 2014 arran d’una proposta nostra, encara no s’ha posat en marxa. Tot això quan ahir, Dia de la Discapacitat, el Consell de la Generalitat, governat pel PP, aprovava el copagament malgrat haver una sentència judicial contrària”.

LAS PROVINCIAS (5 desembre 2014)
LAS PROVINCIAS (5 desembre 2014)

“Al ple d’abril de 2014, Compromís per Paterna va aconseguir que el PP del municipi es posicionara en contra del copagament instaurat pel Consell per als usuaris de centres com el Francisco Esteve i d’altres. Amb el vot unànim de tots el grups polítics, l’Ajuntament es va comprometre a assumir el cost del copagament d’aquells ciutadans de Paterna que assisteixen als centres o serveis d’atenció per a persones amb discapacitat”.

“Vista la vergonyosa actuació del Consell, i donat tot el retard que porta l’aplicació de la sentència contra el copagament, a més del retard de l’equip de govern municipal en obrir eixa línia d’ajudes, ara es el moment de passar de les bones paraules a l’acció. No se pot dilatar més, i la línia d’ajudes aprovada hauria d’estar per a l’1 de gener de 2015, sense oblidar que hauriem de trobar la manera de retornar el copagament als usuaris que l’hagen abonat després de l’acord plenari”.

Així, “el proper dia 17 de desembre està previst que es debatisquen els pressupostos de 2015, dels quals encara no tenim cap informació. Per això exigim que s’incloga aquesta línia d’ajudes als discapacitats. Ja estem acostumats als incompliments plenaris del PP i ara esperem que, en aquest cas, l’equip de govern siga coherent amb el que ha manifestat al plenari i lleve la càrrega econòmica als usuaris, encara que siga a costa de saltar-se la disciplina de partit”.

“En cas contrari, el PP de Paterna seria cómplice d’aquells que des del Consell demostren una inexistent qualitat humana i respecte davant el col·lectiu dels discapacitats. Ara Martínez i el seu equip tenen a l’abast evitar que els paterners els claven al mateix sac d’inhumans. Si realment, com ells diuen, el primer són les persones, aquest és el moment de demostrar-ho”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAPI COL, LA VEU PV, PATERNA AHORA, EL MERIDIANO, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS,