• Compromís per Paterna proposa una ordenança per a delimitar i concretar mesures davant les imputacions formals a membres de la corporació

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “si volem recuperar la confiança de la ciutadania en els seus representants públics i en la política, és necessari que es prenguen mesures des de l’administració més xicoteta, com és el cas de l’Ajuntament. Per això cal que el consistori paterner tinga una norma que siga vàlida per a fer front a les imputacions formals als membres de la corporació. Una situació que, malauradament, a Paterna ja sabem de què va amb l’actual alcaldessa i quatre regidors més imputats”.

“Per això des de Compromís proposem en el ple de desembre que es pose en marxa una ordenança municipal on es concreten i delimiten les mesures a aplicar als edils que tinguen una imputació, siguen del grup municipal que siguen. I que els mateixos grups municipals han d’incorporar als seus reglaments o normes internes de funcionament. Evidentment respectem la pressumpció d’innocència, però si l’imputat/imputada s’aparta del càrrec no taca el nom del consistori. Tot això mentre als jutjats es solventa el cas”.

“Així, dins d’aquesta norma Compromís proposa mesures preventives com que el regidor o regidora imputat siga apartat de qualsevol representació dins dels órgans de govern o de l’administració de l’Ajuntament. Tampoc podrà representar a l’Ajuntament ni ser convidat o participar en actes oficials de la corporació”.

“I que si, a més a més, forma part de la Junta de Govern Local (JGL), és tinent d’alcalde o té alguna àrea de govern delegada, que siga rellevat d’eixe càrrec. I tot això comportarà també la corresponent deducció del règim de retribucions, passant a percebre només assitències per concurrència a plens i comissions”.

“Si qui està imputat o imputada és l’alcaldessa, com és el cas de Paterna, hauria de delegar en el/la vicealcalde. I en quant a les retribucions econòmiques es procedirà a aplicar la norma com en el cas dels regidors, en proporció a la seua dedicació efectiva en eixa nova situació”.

Segons explica Ramón, “quan parlem d’imputació, serà necessari que la imputació judicial estiga tipificada en el Codi Penal com delictes contra l’Administració Pública tals com prevaricació, revelació de secrets, suborn, tràfic d’influències, malversació, frau, negociacions prohibides a funcionaris, entre d’altres conductes delictives”.

“La idea és que una vegada estiga posada en marxa l’ordenança, s’adopten aquestos acords des del moment en que el membre de la Corporació resulte imputat per qualsevol delicte contra l’Administració Pública dels arreplegats en el Codi Penal. Són acords o mesures que s’hauran de mantindre fins l’arxiu de les diligències o el sobreseïment respecte del membre de la Corporació Municipal afectat”.

“Volem recuperar la confiança de la ciutadania en els gestors polítics i en la política i aquesta proposta va en eixa direcció. En cas que no ixca endavant, a partir de maig de 2015 i si estem en l’equip de govern, la durem a terme. Tenim clar que Compromís treballa per a la ciutadania i no a l’inrevés”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL MERIDIANO, EL PERIÒDIC, EL PUNT,