• Compromís per Paterna encetarà una ronda de contactes amb els seus representants dels municipis llindants amb el Parc 

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el Parc Natural del Túria està totalment oblidat per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, tal com va demostrar la incursió de vehicles militars, del passat mes de novembre, en aquest territori protegit. Incursió de la qual la Conselleria ha admés que no sabia res. Per això cal que l’Ajuntament de Paterna, en la part que li afecta, exigisca urgentment a Territori la redacció immediata del Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG) del Parc Natural, i que s’hi incloga, òbviament, la prohibició d’entrada de vehicles militars de cap tipus”.

Segons Ramón, “mentre no s’exigisca un PRUG, que definisca els usos permesos,  i garantim que es complisca al milímetre, el Parc Natural del Túria continuarà patint accions com la dels vehicles militars de l’any passat. Per això des de Compromís anem a encetar una ronda de contactes amb els nostres representants dels municipis inclosos al Parc, per fixar un full de ruta que tinga com a objectiu la preservació i vigilància del Parc Natural i el seu entorn, on es comence a treballar en la redacció d’un text. Serà un treball conjunt, participatiu, encaminat a protegir el nostre patrimoni natural, donat que el PP no està actuant amb la contundència que cal”.

“En aquesta ronda de contactes també està previst mantindre reunions de treball amb el nostre grup a les Corts, i la Coordinadora en defensa dels Boscos del Túria, per començar a treballar en un esborrany de PRUG i veure possibles accions a dur a terme per a fer una protecció real del Parc. Hem d’aprofitar les potencialitats del nostre entorn natural, ja que garantint la seua protecció podrem desenvolupar activitats que afavorisquen la creació d’ocupació sostenible”.

“Tindre cura d’un dels pulmons verds de Paterna, delimitar els usos permesos al Parc Natural del Túria que està al nostre terme, i millorar el seu estat amb la dotació de recursos humans i materials necessària, serà un dels objectius de Compromís quan a partir de maig estem a l’equip de govern”, conclou el candidat i portaveu municipal, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, NOU HORTA NORD,