COMPROMÍS ACONSEGUIX QUE EL PP ES COMPROMETA A DOTAR AMB 500.000€ UN PLA DE LLOGUER SOCIAL PERQUÈ PATERNA SIGA ZONA LLIURE DE DESNONAMENTS

  • Juanma Ramón inclou en una esmena les propostes de vivenda social que formaran part del programa electoral de la formació

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “hui hem donat un pas endavant amb els acords aprovats sobre vivenda social i d’emergència per a que el nostre municipi siga zona lliure de desnonaments. Considerem que és necessari fer polítiques que busquen una solució al risc d’exclusió social de les famílies pel risc de perdre la seua vivenda, aportant solucions per a garantir un habitatge digne per a qualsevol ciutadà”.

Segons explica Ramón, “per tal d’aconseguir tot això cal que hi haja recursos humans i econòmics. I hem aconseguit que l’equip de govern es comprometa a crear una partida pressupostària mínima de 500.000 euros anuals, que es destinarà a dur endavant un Pla de Lloguer Social i contra la Pobresa Energètica. Ara només cal que hi haja voluntat política per part del PP i ho porte a terme en el pressupost de 2015”.

En aquest sentit, “hui també s’ha aprovat que immediatament s’impulse el Registre de Solars i Immobles pendents de rehabilitar, que ja es va aprovar, per unanimitat a proposta de Compromís, en febrer de 2013. També es crearà el Registre de Vivendes destinades a lloguer social, així com un Registre Municipal de Sol·licitants de Vivendes de lloguer social, coordinat i valorat pels Serveis Socials municipals”.

A més a més, “tenim el vist i plau a l’acord de fer modificacions normatives per a dur endavant un Pla d’Autorrehabilitació de Vivendes públiques i que el futur llogater assumisca els treballs de rehabilitació de la vivenda assignada. Uns treballs que es podran descomptar del cost del lloguer social, sempre amb la supervisió dels Serveis Socials”.

Per al candidat i regidor de Compromís per Paterna, “també és fonamental que Intervenció faça un informe sobre la viabilitat d’aprovar ajudes al 100% de taxes i impostos a les persones en risc d’exclusió social per la possible pérdua de vivenda. Una manera, si obté el vist i plau d’Intervenció, d’alleugerir les maltretes economies de la ciutadania que pot patir un desnonament”.

“En definitiva, propostes de vivenda social i d’emergència perquè la nostra prioritat és la ciutadania i evitar les situacions d’exclusió i vulnerabilitat. Línies que defineixen part del programa social que durem endavant i que seran prioritàries quan estem a l’equip de govern a partir del mes maig”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL MERIDIANO, EL PERIÒDIC, NAP I COL,

Arxivat en: Economia i Ocupació, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *