JUANMA RAMÓN: “PATERNA ÉS EL PRIMER POBLE VALENCIÀ EN DONAR SUPORT A LA PETICIÓ D’ASIL POLÍTIC PER A HASSANNA”

  • Compromís per Paterna aconseguix el consens de tots els grups per plantar cara al Govern espanyol i exigir la protecció dels Drets Humans del jove sahraui 

IMG_20150129_113827El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el nostre municipi és hui un poc més solidari gràcies al consens de tots els grups polítics. Al ple de gener tots hem donat suport a la moció que presentàrem per a que el jove activista sahraui Hassanna Aalia puga aconseguir asil polític a Espanya”.

Segons explica Ramón, “l’objectiu de la moció és que l’Ajuntament de Paterna exigisca al Ministeri de l’Interior que, segons la legislació espanyola i el compromís amb el respecte als Drets Humans, li concedisca l’asil polític a Hassana. En cas contrari, i si ha de tornar al Sàhara Occidental, la integritat física del jove activista sahraui té un risc real”.

El passat 19 de gener es va fer públic l’auto de resolució de la sol·licitud d’asil polític en Espanya de Hassanna Aalia, on se li comunicava la denegació de la dita sol·licitud i se li anunciava l’eixida obligatòria del territori espanyol, donant-li un termini de 15 dies per abandonar l’Estat espanyol, malgrat el càstig que li espera i el risc real de tortura en tornar al Sàhara Occidental sota ocupació del Marroc.

Hassanna Aalia està al Sumari d’Instrucció del Tribunal Militar Permanent per a la Força Armada del Regne del Marroc, juntament amb altres 24 acusats, tots civils. I el Ministeri d’Interior li ha denegat la protecció internacional perquè en la sentència escrita no figura el seu nom entre els condemnats, encara que els observadors internacionals confirmaren que sí que fou anomenat en la sala quan es va llegir el veredicte a cadascú dels acusats.

Així, l’Estat espanyol considera que hi ha un procediment penal que no ha conclós i, “malgrat no dir-ho expressament, en el fons està avalant la validesa d’un judici que ha segut denunciat por les més importants organitzacions internacionals de defensa dels Drets Humans per no oferir cap garantia als processats”.

“És incomprensible que amb un informe contundent d’ACNUR, que donava suport a la petició de Hassanna, i on es detallaven les detencions, maltractaments, setge i presió que ha patit per part de la policia marroquina, el Ministeri de l’Interior haja dit no. Per això és fonamental que les administracions locals s’impliquen i que, des del seu àmbit, gota a gota, manifesten la seua disconformitat amb el Govern espanyol, sol·licitant que Hassanna es quede i puga viure amb els seus drets intactes”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LAVEU PV, NAP I COL, EL MERIDIANO, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC,

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *